Kiadták a legmagasabb riasztást! JÖN az iszonyat! Mindjárt leszakad az ég, akár 80 millimétert meghaladó csapadék is hullhat, jégesővel – mutatjuk, hol:


Mindjárt leszakad az ég, akár 80 millimétert meghaladó csapadék is hullhat, jégesővel – mutatjuk, hol: Helyenként egyhavi csapadék is lehullhat pénteken – figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. Az ország nyugati felén lesz erre kevesebb esély. A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint a zivatarokat felhőszakadás (>25-55 mm, keleten néhol >50 mm sem kizárt), viharos (~60-70 km/h) széllökés, illetve jégeső (1-2 cm) is kísérheti.
A felhőszakadás veszélye miatt a meteorológia a keleti megyékre narancssárga (másodfokú) veszélyjelzést adott ki: Szombaton az északi, északkeleti megyékben alakulhatnak még ki néhol zivatarok a déli, délutáni órákban, másutt egészen kicsi az esélye. A zivatarokat ezen a napon is kísérheti felhőszakadás (>25-30 mm), viharos kifutószél (~50-60 km/h), valamint apró szemű jég (1-2 cm). Szombaton a napi középhőmérséklet az északi, északkeleti megyék kivételével elérheti, kissé meghaladhatja a 25 fokot.

AKTUÁLIS:

Főoldal