GYÁSZ! Sokkot kapott az ország! Már Ő is.. HATALMAS és pótolhatatlan művészünket vesztettük el ma reggelre:


GYÁSZ! Sokkot kapott az ország! Már Ő is.. A magyar zenei élet egyik ikonikus alakját, Kaszás Pétert veszítettük el. Ő volt az, aki a '90-es évek ikonikus előadójának, Zámbó Jimmynek számos feledhetetlen dalát alkotta meg. A hétfői hajnali órákban eltávozott művész, aki 78 éves volt, a Magneoton kiadó tájékoztatása alapján hagyta el e világot.
Kaszás Péter, aki 1946-ban látta meg a napvilágot Szeghalom szívében, már fiatal korában elindult a zenészi úton, és a '70-es években számos európai országban is megmutatta tehetségét. Hazatérésekor létrehozta saját zenei műhelyét, a KP Zenei Stúdiót, ahol a hangszerelés és hangfelvétel művészetével foglalkozott. A zenész, akit a szakmában gyakran tiszteltek Kaszás Péter Sr. néven, magas szintű tudást mutatott be több hangszeren, beleértve a dobot, hegedűt, gitárt és a zongorát is. Stílusok széles skáláján mozgott otthonosan, az Artisjus - Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület pedig több mint 560 kompozícióját regisztrálta, amelyek többsége érzelemdús, lírai dallamokat és szövegeket foglal magában. Emlékezetes dallamai között szerepelnek Zámbó Jimmy olyan ismert slágerei, mint a "Bukott diák", "Szeress úgy is, ha rossz vagyok", és a "Sírj a vállamon".
Zenei tehetségét nem csak közönsége, hanem szakmai elismerések is honorálták; többek között a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével és a Huszka Jenő-díjjal tüntették ki. Alkotásai számos arany, gyémánt, illetve platina lemezt is eredményeztek. Kaszás Péter Jr., aki szintén a zenészi pályát választotta és dzsesszdobosként is elismert lett, méltán viszi tovább családja hagyományát.

AKTUÁLIS:

Főoldal