Csak ez hiányzott ! Brutális hőhullám jön! 43 fok! A meterológusok kérik hogy add tovább, hogy mindenki felkészüljön! EXTRÉM HŐSÉG TAROLJA LE EGÉSZ EURÓPÁT!


EXTRÉM HŐSÉG TAROLJA LE EGÉSZ EURÓPÁT! Veszélyjelzés: Szöveges figyelmeztető előrejelzés 2024.06.08 (SZOMBAT) Berúgja az ajtót a kánikula: hétvégén már 34 fok is lehet Szerdán napos, de szeles időnk lesz. A sok napsütést csak kevés felhő zavarja, esetleg néhol alakul ki zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül. 27 fok körül alakul a hőmérséklet – írta meg a Köpönyeg.hu. Csütörtöktől indul a felmelegedés: Napos, kora nyári időre számíthatunk némi gomolyfelhővel.
Esetleg északon alakulhat ki zápor. 28-29 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.Pénteken párás időnk lesz, 30 fokos hőmérséklettel Napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Továbbra is északon fordul elő nagyobb eséllyel zivatar, vagy zápor. Délen már 30-32 fokos kánikula lehet.Szombaton beköszönt az igazi strandidő A többórás napsütés gomolyfelhők zavarják, de csak elszórtan fordul elő csapadék. 30 fok körüli strandidő valószínű.Vasárnap ránk rúgja az ajtót a kánikula Fátyolfelhők zavarják a többórás napsütést. Estig még nem lesz eső. A délnyugati szél megerősödik. 29 és 34 fok közötti igazi nyári meleg várható. Olyan hőség lesz, amiben már dolgozni sem lehet – óriási károkat okoz majd Köztudott, hogy extrém hőségben lehetetlen ugyanannyit dolgozni, min más normális környezeti viszonyok között, ezért nagy a veszélye annak, hogy a globális felmelegedésnek köszönhetően nagyon komolyan visszaeshet a termelékenység.
Természetesen könnyebben alkalmazkodhatnak a változásokhoz a gazdagabb országok, pedig javarészt épp ők a felelősök a globális felmelegedésért, de a szegényebb országok igencsak nagyot bukhatnak. 2030-ig 2 billió dolláros kárt okoz majd, egy ENSZ-kutatás szerint a világ gazdaságainak a globális felmelegedés. Szinte emberi ésszel felfoghatatlan az összeg, az sem segít, ha átváltjuk forintra: 569 ezer milliárd forintot tesz ki 14 év alatt az üvegház hatás. Ez nagyjából annyi, amennyi GDP-t ebben az időszakban mindenestől megtermel majd Magyarország. Nem lehet ugyanannyit dolgozni, ha közben megsülünk vagy hőgutát kapunk: Az okozza a veszteség nagy részét, hogy az egyre forróbb környezetben az emberek képtelenek ugyanannyit dolgozni, mint korábban. A növekvő hőterhelés következtében 43 országban lesz várható a gazdasági teljesítmény visszaesése, főként ázsiai országok érintettek: Kínát, Indonéziát, Malajziát emeli ki a Bloomberg cikke a globális gazdaság fontosabb szereplői közül.

AKTUÁLIS:

Főoldal