❗ Temetés árak 2024-től már luxus lesz a temetés itthon, itt az új árlista!


A temetési szolgáltatások árai Magyarországon az elmúlt években drasztikusan emelkedtek. 2018 óta nagyjából 50%-kal nőttek az árak, és ez a tendencia folytatódik. 2023 júliusában még egy koporsós temetés átlagára 326 930 forint, a hamvasztásé pedig 232 330 forint volt, 2024-ben ezek az árak tovább emelkedhetetnek! Nem is akármennyivel, mutatjuk a számokat: Ez a drágulás több tényezőre vezethető vissza:
Az energia- és alapanyagárak emelkedése, valamint a munkaerőhiány jelentős szerepet játszik. A benzinárstop megszüntetése a céges járművekre is tovább növelheti a költségeket​​. A temetkezési költségek régiók szerint is változhatnak, a nagyvárosokban és Budapest vonzáskörzetében általában magasabbak az árak. A koporsók és hamvasztó koporsók ára is jelentősen befolyásolja a temetési költségeket​​. 2024-ben akár ezekkel az árakkal is számolhatunk:Egy koporsós temetés ára 375 970 forint körül lehet. Egy hamvasztásos temetés ára pedig körülbelül 267 180 forint lehet. Ezek az árak jelentős emelkedést mutatnak a 2023-as árakhoz képest, amelyek 326 930 forint (koporsós temetés) és 232 330 forint (hamvasztás) voltak. A pontos árak természetesen változhatnak az éven belül, és függenek a piaci körülményektől, az inflációtól, az energia- és alapanyagáraktól, valamint a munkaerő-piaci helyzettől.
Tekintettel a folyamatosan növekedő temetési költségekre és az általános inflációs nyomásra, valószínű, hogy 2024-re további áremelkedés várható a temetési szolgáltatásokban. Bár konkrét számokat nehéz megjósolni, a korábbi évek trendjei alapján elképzelhető, hogy a koporsós és hamvasztásos temetések ára ismét jelentős mértékben, akár 10-15%-kal is növekedhet. A temetkezési költségek emelkedését tovább súlyosbíthatja az energiaárak változása, a munkaerőhiány folytatódása, valamint az alapanyagárak további növekedése. Ezek a tényezők együttesen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a temetési szolgáltatások luxus szintjére emelkedjenek. Fontos megjegyezni, hogy ezek az előrejelzések csupán a jelenlegi trendek és piaci feltételek alapján készültek, és változó gazdasági körülmények jelentősen befolyásolhatják a tényleges árakat. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal