Pár perce kaptuk a hírt – Pokoli robbanás rázta meg Ezt a magyar nagyvárost, otthonok vesztek oda! Többen most is menekülnek! Nagy baj történt:


Pár perce kaptuk a hírt – Pokoli robbanás rázta meg Ezt a magyar nagyvárost, otthonok vesztek oda! Többen most is menekülnek! Nagy baj történt: Gázrobbanás egy társasházi lakásban történt, az épületet kiürítették. Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. Egy embert kórházba vittek, az épületet, az úgynevezett Y-házak egyikét, kiürítették.
Tájékoztatta a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-t. Csondor Henrietta közlése szerint a Kazinczy téren, egy tízemeletes társasház egyik lakásában történt a robbanás. Vélhetően gázpalackok cseréje közben következett be a detonáció, amely kidöntött több falat és ajtókat szakított ki a helyükből. Egy embert vittek kórházba, a sérültön kívül egy kutya is tartózkodott a lakásban. Az épület valamennyi lakását, 102 ingatlant kiürítettek, a lakókat átmenetileg a szomszédos iskolában helyezték el.
Kisebb tűz is keletkezett, mintegy egy négyzetméteren égett egy kanapé, de azt a szomszédok még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. A káresethez a tapolcai önkormányzati tűzoltók, valamint a badacsonytomaji, keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak ki. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, szakemberek vizsgálják az épület statikai állapotát. ForrásForrás

AKTUÁLIS:

Főoldal