PÁR PERCE JÖTT A HÍR - Bármelyik percben életbe léphet a készültség Magyarországon


Bármelyik percben életbe léphet a készültség Magyarországon! Az előrejelzések szerint Komáromban az I. fokú árvízvédelmi készültséget meghaladó vízállás lesz, míg Nagybajcsnál a II. fokú készültséget is meghaladja a folyó várható vízállása – írja a Telex. Az áradás oka, hogy a Duna vízgyűjtő egyes területein – különösen Németországban – sok, néhány helyen extrém mennyiségű eső esik majd a következő napokban
Legalábbis erre számítanak a meteorológusok. Az előrejelzések alapján Budapesten egyelőre még nem látni, hogy a most várható árhullám meghaladja-e majd az I. fokú készültséget. Egyelőre az adatok azt mutatják, hogy nem, de mivel a tetőzést még nem látni az előrejelzésekben, ezért ez még változhat – írják. Ahogy arról lapunk is beszámolt, Németországban az esőzések miatt már több helyen alakult ki árvíz. A nagyobb víztömeg hamarosan hazánkat is eléri, a vízállás emelkedő tendenciát mutat. Nagybajcsnál az előrejelzés szerint június 5-én 564 centi, míg Budapesten 561 centi lesz a vízállás, de ez Nagybajcs esetében sem a tetőzés – írja a lap. Most sok múlhat azon, hogy a következő napokban mennyi csapadék hullik majd a Duna vízgyűjtő területén.
A hatóságok és a vízügyi szervek folyamatosan figyelemmel kísérik a helyzetet, és szükség esetén további intézkedéseket hoznak a lakosság és az infrastruktúra védelme érdekében. Az érintett településeken már most fokozott figyelmet kérnek a lakosoktól, és felhívják a figyelmet arra, hogy kövessék a hivatalos tájékoztatásokat és utasításokat. Az elkövetkező napokban a helyzet alakulásával kapcsolatos friss hírekről és információkról folyamatosan tájékoztatni fogjuk olvasóinkat. Kérjük, kövessék figyelemmel a fejleményeket, és vigyázzanak magukra és egymásra ebben a rendkívüli időszakban.

AKTUÁLIS:

Főoldal