🔴RIASZTÁS! Órákon belül itt az ÍTÉLETIDŐ– Ha itt élsz zárj be mindent, ez csúnya lesz


Az előrejelzés szerint szerdán az ország nagy részén változatos időjárásra számíthatunk. A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható, kivéve az Alpokalján, ahol több lehet a felhő. Csapadék késő délutánig nem valószínű, azonban utána a délnyugati és nyugati megyékben záporok, néhol zivatarok is előfordulhatnak.
A délkeleti és keleti szelet több helyen erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet délután 22 és 27 fok között alakul, míg késő este 15 és 20 fok között várható. A mai esti óráktól kezdve délnyugaton erősen megnövekszik a felhőzet, míg északkeleten reggelig inkább csak vékony fátyolfelhőzet lesz az égen. Először a Dél- és Nyugat-Dunántúlon, majd később a többi Dunántúlon és a Duna-Tisza közén is számíthatunk esőre, záporra, helyenként akár zivatarra is. A délkeleti szél több helyen élénk lesz, néhol akár erős széllökésekkel.
Az éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, északkeleten ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A riasztásokat is kiadták a szerdai időjárásra vonatkozóan. A késő délutáni óráktól kezdődően a délnyugati országrészben néhány zivatar kialakulhat, melyek lokálisan intenzív csapadékkal, átmeneti szélerősödéssel és apró szemű jéggel is járhatnak. Ezért célszerű figyelemmel kísérni az előrejelzéseket és szükség esetén megfelelő óvintézkedéseket tenni az időjárási viszonyok változékonysága miatt.

AKTUÁLIS:

Főoldal