🔮RIASZTÁS! ÓrĂĄkon belĂŒl itt az ÍTÉLETIDƐ– Ha itt Ă©lsz zĂĄrj be mindent, ez csĂșnya lesz


Az elƑrejelzĂ©s szerint szerdĂĄn az orszĂĄg nagy rĂ©szĂ©n vĂĄltozatos idƑjĂĄrĂĄsra szĂĄmĂ­thatunk. A fĂĄtyol- Ă©s gomolyfelhƑk mellett ĂĄltalĂĄban sok napsĂŒtĂ©s vĂĄrhatĂł, kivĂ©ve az AlpokaljĂĄn, ahol több lehet a felhƑ. CsapadĂ©k kĂ©sƑ dĂ©lutĂĄnig nem valĂłszĂ­nƱ, azonban utĂĄna a dĂ©lnyugati Ă©s nyugati megyĂ©kben zĂĄporok, nĂ©hol zivatarok is elƑfordulhatnak.
A dĂ©lkeleti Ă©s keleti szelet több helyen erƑs lökĂ©sek kĂ­sĂ©rhetik. A hƑmĂ©rsĂ©klet dĂ©lutĂĄn 22 Ă©s 27 fok között alakul, mĂ­g kĂ©sƑ este 15 Ă©s 20 fok között vĂĄrhatĂł. A mai esti ĂłrĂĄktĂłl kezdve dĂ©lnyugaton erƑsen megnövekszik a felhƑzet, mĂ­g Ă©szakkeleten reggelig inkĂĄbb csak vĂ©kony fĂĄtyolfelhƑzet lesz az Ă©gen. ElƑször a DĂ©l- Ă©s Nyugat-DunĂĄntĂșlon, majd kĂ©sƑbb a többi DunĂĄntĂșlon Ă©s a Duna-Tisza közĂ©n is szĂĄmĂ­thatunk esƑre, zĂĄporra, helyenkĂ©nt akĂĄr zivatarra is. A dĂ©lkeleti szĂ©l több helyen Ă©lĂ©nk lesz, nĂ©hol akĂĄr erƑs szĂ©llökĂ©sekkel.
Az Ă©jszakai hƑmĂ©rsĂ©klet ĂĄltalĂĄban 8 Ă©s 14 fok között alakul, Ă©szakkeleten ennĂ©l pĂĄr fokkal hidegebb is lehet. A riasztĂĄsokat is kiadtĂĄk a szerdai idƑjĂĄrĂĄsra vonatkozĂłan. A kĂ©sƑ dĂ©lutĂĄni ĂłrĂĄktĂłl kezdƑdƑen a dĂ©lnyugati orszĂĄgrĂ©szben nĂ©hĂĄny zivatar kialakulhat, melyek lokĂĄlisan intenzĂ­v csapadĂ©kkal, ĂĄtmeneti szĂ©lerƑsödĂ©ssel Ă©s aprĂł szemƱ jĂ©ggel is jĂĄrhatnak. EzĂ©rt cĂ©lszerƱ figyelemmel kĂ­sĂ©rni az elƑrejelzĂ©seket Ă©s szĂŒksĂ©g esetĂ©n megfelelƑ ĂłvintĂ©zkedĂ©seket tenni az idƑjĂĄrĂĄsi viszonyok vĂĄltozĂ©konysĂĄga miatt.

AKTUÁLIS:

FƑoldal