Mi történt?! Magyar Péter bejelentette, hogy visszalépnek


Magyar Péter kedden délután hosszú bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán. A júniusi önkormányzati választással kapcsolatban írt. Az utóbbi napok ugyanis arról szóltak, hogy a megyei közgyűlési helyekért történő induláshoz szükséges sok ezer aláírást gyűjtötték. Ezek össze is jöttek. Azonban a Tisza Párt alelnöke a hét második napján közölte, hogy visszalépnek és nem indulnak a közgyűlési helyekért. Hogy miért? Megmagyarázta. Íme Magyar Péter bejegyzése szó szerint. „A TISZA párt több ezer önkéntes önfeláldozó munkájának eredményeként pár nap alatt mind a tizenkilenc megyében összegyűjtötte a megyei közgyűlési helyekért történő induláshoz szükséges sok ezer aláírást. Köszönet a segítők munkájáért és a több tízezer támogató aláírásért!
A közösségünk vezetése vállalva azt, hogy ezzel sok segítőnknek és támogatónknak is csalódást okozunk, úgy döntött, hogy a TISZA Párt tiszta jövője és a magyarok bizalmának megőrzése érdekében nem indul a megyei közgyűlési listákért, nem ad le a Választási Irodákhoz megyei listákat. Az utolsó napon nagyon sok olyan jelzést kaptunk, hogy a kiválasztott jelöltek között szinte minden megyében vannak álcivil kormánypárti és ellenzéki pártokhoz köthető trójai falovak, olyanok, akiket szándékosan azért küldtek, hogy ártsanak a TISZA Párt hitelességének, ezzel ellehetetlenítve, hogy minél gyorsabban le tudjuk győzni a NER-t és az azt kiszolgáló ellenzéki pártokat. Sajnos a rendelkezésünkre álló rendkívül rövid idő nem volt elegendő ahhoz, hogy minden jelölt múltját és motivációját tökéletesen fel tudjuk deríteni. Sajnáljuk, hogy ezzel sokaknak csalódást okozunk, de bízunk benne, hogy a nagyobb cél, hazánk mielőbbi visszavétele érdekében mindenki el tudja fogadni a döntésünket. Köszönjük a rengeteg, hazaszerető, becsületes jelölt jelentkezését! A közös munkát mindenképpen folytatjuk.
A TISZA Párt célja, hogy sok ezer jelentkezőből, a több tízezer támogatónk segítségével, a következő országgyűlési választásáig mind helyi mind országos szinten becsületes, a hazájukért dolgozni kívánó szakembereket találjunk és egy ütőképes és ütésálló csapatot hozzunk létre.„ – írta Varga Judit exférje a Facebookon. Átnézve a kommenteket azt tapasztaltuk, hogy a követők többsége egyetért a lépéssel. „Ízlelgessük kicsit, hogy van végre egy átgondolt és felelősségteljes politikai tér. Szinte hihetetlen! Csak így tovább!” – fogalmazott Koppány. Andrea szerint: „Bölcs döntés”. „Szerintem a legjobb döntés főleg úgy, hogy megvan a megfelelő aláírás! Majd erősen elkezdenek aggódni, hogy vajon ez mi mert ők erre sohasem lennének képesek mert csak a hatalom lebeg a szemük előtt!” – írta Ancsa. András szerint pedig: „Nagyon jó,bölcs döntés. Valóban lépésről lépésre. Ez túl nagy lépés lett volna. Remélem a budapesti lista jól kontrollálható és hamarosan mi is részletesen megismerhetjük.”

AKTUÁLIS:

Főoldal