Jön az afrikai hőség! 30 foknál is melegebb lehet Magyarországon, mutatjuk mikor érkezik!


Jön a meleg! A következő két éjszaka még hidegnek ígérkezik, péntektől viszont egyre szárazabb és melegebb levegő érkezik fölénk. Csütörtökön a felhős tájakon is szakadozik a felhőzet, általában sok napsütés valószínű a gomolyfelhő-képződés mellett.
Helyenként – nagyobb eséllyel délnyugaton és északkeleten – valószínű zápor. Az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között valószínű – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből. Pénteken gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, a nap második felében pedig délnyugat felől vastagodó fátyolfelhőzet is érkezhet. Legfeljebb jelentéktelen zápor fordulhat elő néhol.
A déli szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik. A hőmérséklet hajnalban általában 1, 6 fok között várható, de a hidegre hajlamos helyeken 0, -1 fokot is mérhetnek. Délutánra 16 és 20 fok közé melegszik fel a levegő. Szombaton már 24, vasárnap akár 28 fokot is mutathatnak a hőmérők a déli tájakon. Északon 22 és 25 fokos maximumokra van kilátás.

AKTUÁLIS:

Főoldal