Jó hírt kaptak 214 ezer forintnál kevesebből élők! 48 ezer forintos támogatást kaptok! Ekkor jön a pénz:


Jó hírt kaptak 214 ezer forintnál kevesebből élők! 48 ezer forintos támogatást kaptok! Rezsitámogatást adnak a rászoruló időseknek Budapesten – jelentette be Karácsony Gergely a Facebookon. A főpolgármester posztja szerint a jövőre, január elsejétől is egyszerűsített, könnyen elérhető formában biztosítanak évi 48 ezer forint rezsitámogatást azoknak a budapesti nyugdíjasoknak, akiknek havi ellátása nem haladja meg a 125 ezer forintot.
A jövedelemhatárt itt százezer forintról emelték 125 ezer forintra. Évi 24 ezer forint rezsitámogatásra jogosultak azok a fővárosi idősek, akiknek havi ellátása legfeljebb 125 ezer forintnál nagyobb, de nem haladja meg a 214 ezer forintot. Itt a korábbi 200 ezres határt emelték föl. A rezsitámogatást a gáz, villany, víz, csatorna vagy távhőszámlán írják jóvá, igényelni a kerületi szociális ellátásban lehet. A KERÜLETI ÉS A FŐVÁROSI SZOCIÁLIS TÁMOGATÁSOK NEM ZÁRJÁK KI EGYMÁST, HA VALAKI MINDKETTŐRE JOGOSULT, AKKOR MINDKETTŐT MEG IS KAPHATJA.
A Fővárosi Önkormányzat által biztosított, és a Hálózat Alapítvány által lebonyolított támogatást legegyszerűbben a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálatán, vagy a Fővárosi Önkormányzat ügyfélszolgálatán lehet igényelni. A fővárosi lakásrezsi támogatás kapcsán 21 ezer háztartás fordult az önkormányzathoz idén segítségért. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal