Hogyan tartsd távol a csigákat: 6 egyszerű módszer a gyors eltávolításhoz - Ezeket bárcsak hamarabb tudtuk volna!


Hogyan tartsd távol a csigákat: 6 egyszerű módszer a gyors eltávolításhoz! Ha szeretnéd megvédeni kertedet vagy erkélyedet a csigáktól, és elkerülni, hogy károsítsák növényeidet anélkül, hogy vegyszerekhez folyamodnál, jó helyen jársz. A csigák komoly kárt okozhatnak mind a zöldséges, mind a virágos növényekben. Még kellemetlenebbé teszi őket, hogy támadásaik főként éjszaka történnek. Nehéz őket távol tartani és megszabadulni tőlük, de szerencsére léteznek természetes trükkök, amelyek kiváló eredményeket hoznak csigák ellen, peszticidek vagy más vegyszerek használata nélkül. Íme hat javaslat: Kézi eltávolítás A kora reggel a legjobb idő a csigák kézi eltávolítására. A következetes kézi eltávolítás a leghatékonyabb módszer, hogy egyetlen csiga se maradjon hátra. Bár a csigák éjszakai állatok, néhányan még a kora reggeli órákban is táplálkoznak a növényeken, majd visszahúzódnak, ahogy felkel a nap.
Tegyél néhány csepp folyékony szappant egy vödörbe. A tiszta víz nem öli meg a csigákat, de a szappanos víz igen. A szappan olajai filmréteget képeznek vékony bőrükön, megakadályozva az oxigénfelvételt. Zúzott tojáshéj A zúzott tojáshéj az egyik legjobb módszer a csigák távol tartására a kertedtől. A csigák puha, nyálkás külső rétegét könnyen megsérti a zúzott tojáshéj. Zúzd össze a tojáshéjakat, és szórd szét a növények tövében. Ügyelj arra, hogy a darabok ne legyenek túl finomak, mert a nagyobb darabok hatékonyabbak a csigák bőrének átvágásában. Emellett a tojáshéjak fokozatosan kalciummal és más tápanyagokkal látják el a talajt. Védő gallérok Bár a csigák pusztítóak lehetnek, a növényekhez való hozzáférésük nem egyszerű. Csak a szárakon mászva tudják elérni a leveleket. Egy védő gallér a szár körül elegendő ahhoz, hogy megvédje a növényt. Készíts védő gallért WC-papírból vagy nedvszívó papírból. Vágd őket 5 centiméteres darabokra, és helyezd őket gallérként minden növény köré. A papírgallér magassága és alakja elegendő ahhoz, hogy megakadályozza a csigák hozzáférését a növényhez. Sör, cukor vagy élesztő csapda Egy általános módszer a csigák vonzására és csapdába ejtésére a sör, cukor vagy élesztő használata.
Nem a sör íze vonzza őket, hanem a benne lévő cukor és élesztő teszi ellenállhatatlanná. Ha nem akarsz sört használni, készíts házi oldatot 3 liter vízből, egy csomag élesztőből és 100 gramm cukorból. Használj kis edényeket, például tonhalkonzervdobozokat, töltsd meg őket sörrel vagy az oldattal, és hagyd, hogy a csigák hozzáférjenek, ami végül megfulladásukhoz vezet. Dinnyehéjak A dinnyehéjak kiváló természetes lehetőséget nyújtanak a csigák vonzására és csapdába ejtésére. Ezek a lények vonzódnak a dinnye vagy görögdinnye édes ízéhez. Helyezd a dinnyehéjakat a növények köré, a húsos részükkel a talaj felé. A csigák megtámadják a héjakat, előnyben részesítve azokat a növénnyel szemben, és menedéket keresnek alattuk. Csak annyit kell tenned, hogy eltávolítod és egy vödör vízbe és szappanba helyezed őket. Kávézacc: Megvédi és táplálja a növényeket, miközben segít távol tartani a rovarokat. Szórd szét a kávézaccot a növény körül, hogy akadályt képezzen, mivel a durva felület károsítja a csigák bőrét. Ezenkívül a kávézacc tápanyagokat és ásványi anyagokat biztosít a növénynek. Ezen egyszerű, de hatékony módszerek segítségével vegyszermentesen búcsút inthetsz a csigák okozta növénykároknak.

AKTUÁLIS:

Főoldal