Rendkívüli! Házkutatást tartottak Márki-Zay Péteréknél. Még maguk a nyomozók sem készültek fel arra, ami várta őket - Részletek:


Házkutatást tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Mindenki Magyarországa Mozgalom Alkotmány utcai irodájában kedden – tudta meg a Magyar Hang. Szalma Botond, a Mindenki Magyarországa Néppárt kampányfőnöke a Magyar Hangnak megerősítette, hogy kedden reggel a NAV munkatársai egy kutatást és lefoglalást elrendelő határozattal jelent meg a párt Alkotmány utcai irodájánál.
A határozat a 2022 januárjától december 31-ig keletkezett könyvelési iratokra vonatkozott. A házkutatáson, amely délután öt óráig tartott, több száz megabyte-nyi adatot és mintegy 1500 oldalnyi iratot foglaltak le. Lehet, hogy dollárt kerestek, nem tudom – jegyezte meg a kampányfőnök a lapnak. Elmondása szerint Márki-Zay Péternek és a néppártnak nincsen félni valója, továbbá kizártnak tartja, hogy fekete pénzeket kaptak volna. Maximálisan támogatjuk, hogy végre kivezessék az országot a korrupcióból, és reméljük, hogy minden egyes pártot, alapítványt alaposan meg fognak vizsgálni.
Jó munkát kívánunk a NAV tényfeltárásához – fogalmazott Szalma Botond, aki arra is emlékeztetett, hogy éppen kedden kezdeményeztek ügyészségi vizsgálatot Orbán Viktor felelősségének tisztázása érdekében a kegyelmi botrány ügyében. Kampánypénzek: Márki-Zay Péter korábban maga ismerte el, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom az Egyesült Államokból is kapott támogatást, de a volt miniszterelnök-jelölt minden nyilatkozatában leszögezte, hogy betartották a vonatkozó törvényeket, és a 2022-es választáson szövetségben induló hat ellenzéki párt nem kapott az összegből, ami körülbelül 1,8 milliárd forintnak felel meg. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal