Hatalmas hajóbaleset történt Verőcénél, legkevesebb ketten meghaltak, többen eltűntek! - RÉSZLETEK:


Halálos Hajóbaleset Verőcénél: Nyomozás Indult. Szombat éjjel tragikus hajóbaleset történt Verőcénél, ahol információk szerint egy szállodahajó ütközött egy másik hajóval. Az előzetes jelentések alapján a baleset következtében ketten életüket vesztették, és öten eltűntek - számolt be az Index. A köztelevízió is beszámolt az eseményről, de egyelőre nem tudni, hogy vannak-e további áldozatok. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombat éjszaka, néhány perccel éjfél előtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Verőce közelében hajóbaleset történt. A szentendrei, a váci és a fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltókat is a helyszínre riasztották. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kisgéphajón, amellyel a szállodahajó ütközött, összesen nyolcan utaztak.
A fedélzeten lévő összes utas felnőtt volt, közülük ketten meghaltak és öten eltűntek. Három férfit és két nőt jelenleg is keresnek. Az eltűntek keresését motorcsónakokkal és drónokkal végzik, míg a szállodahajót Komáromnál állították meg. Nyomozás Indult: A rendőrök megállapították, hogy ebben az időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és észlelték, hogy a jármű oldala sérült. A rendőrség szemlét tart, és átvizsgálja mind a szállodahajót, mind a kisgéphajót. A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást rendelt el több ember halálát okozó vízi közlekedés veszélyeztetése gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben. A rendelkezésre álló információk szerint a kisgéphajón összesen nyolc felnőtt személy tartózkodott, akik közül jelenleg ötöt, három férfit és két nőt nagy erőkkel eltűntként keresnek. A Budapesti Rendőr-főkapitányságnál a nyomozás folyamatban van. Az eljárásba informatikai és hajózási szakértőket is bevontak. A nyomozás célja annak megállapítása, hogy terhel-e valakit büntetőjogi felelősség a baleset miatt. Nagy Erőkkel Keresik az Eltűnteket. A Pest vármegyei fő- és műveletirányító ügyeletre szombaton éjjel negyed 12-kor a mentőszolgálattól érkezett bejelentés, hogy Verőce térségében egy kishajó balesetet szenvedett, valószínűleg egy másik járművel ütközött.
A járműben többen utaztak, köztük egy férfi, aki a partra jutott, és az út mellett találták meg. A tőle kapott információk alapján kezdődött meg a túlélők keresése – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a katasztrófavédelem. A katasztrófavédelem a parton, a vízen és a vízben, valamint hőkamerás és egyéb drónokkal a levegőből is kutatja a hajó eltűnt utasait. A vasárnap reggeli adatok szerint a fővárosból, Pest (Vác, Szentendre, Szigetszentmiklós, Érd, a FER kishajója) és Bács-Kiskun (Baja) vármegyéből, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állományából a hivatásos katasztrófavédelem csaknem kilencven emberrel és harmincegy technikai eszközzel vesz részt a keresésben. Az Önkéntesek Szerepe és a Kutatás Eredményei: A hivatásos egységek munkáját az éjszaka és vasárnap is önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek támogatják. A Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat, Bács-Kiskun vármegyéből a Petőfi Mentőcsoport két búvára, a Leányfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Lupai Önkéntes Tűzoltó Egylet több tagja is részt vesz a kutatásban. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóhajója kora reggel a Megyeri híd közelében megtalálta a vízen úszó roncsot, amelyet az újpesti kikötőbe vontatott. A jármű maradványait a rendőrség és a közlekedési hatóság vizsgálja. A kutatás-mentés során eddig két áldozatot emeltek ki a vízből. A katasztrófavédelem a Dunán vasárnap délelőtt tizenkét kishajóval és három drónnal keresi az eltűnteket. A mentőegységek váltásokban folyamatosan dolgoznak. Címlapfotó:illusztráció!

AKTUÁLIS:

Főoldal