Gyászba borult Magyarország! Sokkoló hír kaptunk estére - Hiába várták haza.. Hatalmas név távozott közülünk! Ugye tudjátok, ki volt Ő:


A Magyar Honvédség ezredesét, az 55 éves Bárány Mihályt gázolták halálra csütörtök délután az M1-es autópályán Biatorbágynál, közölte a Honvédelmi Minisztérium az RTL Híradó megkeresésére. Az MTI információ szerint miután elütötték az egyik oldalon, átrepült a másik oldalra, ahol újra elgázolták. „Bárány ezredes nem csupán kiemelkedő katonai vezetőként, de kiváló diplomataként is szolgálta hazánkat és a nemzetközi közösséget.
Munkássága alatt számos jelentős pozíciót töltött be, melyek során mindig a szakmai precizitás és az emberi méltóság szempontjait tartotta szem előtt,” emlékeznek a Honvédség honlapján. Bárány 1990-től volt katona, előbb különböző alakulatparancsnoki pozíciókban, majd nemzetközi területeken, 2001 és 2002 között ENSZ-megfigyelőként, 2004 és 2005 között EBESZ-megfigyelőként dolgozott, 2005-től a Honvédelmi Minisztériumban látott el vezetői feladatokat, az utóbbi időszakban a Védelmi Innovációs Kutatóintézet szakértője volt. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal