FRISS!! Meglépték: Nagy Márton váratlan bejelentése az üzemanyagárakról! MINDEN autós érintett


A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adatai szerint a kormány sikeresen mérsékelte a háború okozta magas üzemanyagárakat. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter bejelentése szerint az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, aminek köszönhetően az elmúlt hetekben jelentős árcsökkentések történtek. Jelentős árcsökkenés a kutakon: A miniszter közleményében kiemelte:
„Ma reggel is azt tapasztalhattuk a kutakon, hogy tovább mérséklődtek az árak. A benzin ára 5 forinttal 607 forintra, a gázolaj ára 4 forinttal 605 forintra csökkent. Így összességében a kormány a benzin árát 43 forinttal, a gázolaj árát pedig 56 forinttal csökkentette áprilisi, illetve februári csúcsértékeikhez képest.” Regionális összehasonlítás. A KSH friss adatai szerint a szomszédos országokban a 95-ös benzin átlagára 621 forint, míg a gázolajé 608 forint volt. A kormány határozott fellépése elérte, hogy Magyarországon az üzemanyagok fogyasztói ára a szomszédos országok átlagárának szintje alá csökkenjen és ott is maradjon. A kormány álláspontja szerint igazságtalan és tarthatatlan volt az az állapot, hogy a magyar családok többet fizessenek az üzemanyagért, mint a környező országok lakosai.
Családok és gazdaság védelme: „A családok védelme érdekében a kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy önkéntesen csökkentsék a benzin és a gázolaj árát a szomszédos országok átlagának szintjére. Ennek köszönhetően nem csak a családok zsebében marad több pénz, de a csökkenő üzemanyagárak az inflációt is tovább mérséklik, ráadásul érdemben támogatják a fogyasztás helyreállását, így a belső gazdaság újraindulását” – fogalmazott a miniszter. Jövőbeli együttműködés és felügyelet Nagy Márton hangsúlyozta, hogy a kormány fontosnak tartja az együttműködést az üzemanyag-kereskedőkkel, és bízik abban, hogy a jövőben is a szomszédos országok átlagának szintjéhez igazítják az áraikat. A kormány az üzemanyagárak alakulását továbbra is folyamatosan vizsgálja és monitorozza majd. A kormány intézkedései tehát nemcsak az üzemanyagárak csökkentését, hanem a magyar családok anyagi helyzetének javítását és a gazdasági növekedés támogatását is szolgálják.

AKTUÁLIS:

Főoldal