FIGYELEM! PERCEINK VANNAK HÁTRA: BRUTÁLIS FELHŐSZAKADÁS ÉRKEZIK 1-3CM JÉGESŐVEL. Ezekre a megyékre riasztás jött! – Aki itt él, zárjon be mindent, hatalmas vihar érkezik, mutatjuk mikor! Budakeszit már letarolta a vihar!


Szöveges figyelmeztető előrejelzés Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.05.21. kedd éjfélig! Ma délelőtt helyenként, déltől, estig többfelé fordulhatnak elő zivatarok az országban, valamivel nagyobb valószínűséggel a délutáni, esti órákban az Északi-középhegység térségében, a középső országrészben, illetve Észak-Alföldön.
Helyenként intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel), viharos széllökés (60-80 km/h), illetve felhőszakadás (~25-30 mm, hegyvidéken elsősorban az Északi-középhegységben lokálisan > 30 mm) kíséretében. Estétől, késő estétől kevesebb helyen várható zivatartevékenység. A déli órákig főként a Nyugat-Dunántúlon előfordulhat zivatar. A késő délutáni órákban délnyugat felől egy vonalba rendeződött zivatarrendszer érheti el a délnyugati országrészt, és halad tovább az ország belső területei felé északkeleti irányba.
A késő esti órákban várhatóan a keleti, északkeleti országrészt is eléri. A zivatarrendszert általában 60-80 km/h széllökés, felhőszakadás (15-30 mm), apróbb szemű jég ( 90 km/h széllökés, > 30 mm lokális csapadék). Az éjszaka folyamán délnyugat felől a rendszer mögött fokozatosan stabilizálódik a légkör. Cz Edina képe, köszönjük! 2024.05.20. 09:45 HungaroMet Nonprofit Zrt.

AKTUÁLIS:

Főoldal