Búcsúzik az ország Udvaros Dorottyától


Most jött a rendkívüli hír: - Udvaros Dorottya elárulta, miért hagyja ott 22 év után a Nemzeti Színházat. Udvaros Dorottya valóban elhagyja a Nemzeti Színházat, igaznak bizonyultak az április elején szárnyra kelt híresztelések.
A színésznővel a teátrum nem hosszabbított szerződést, ezért távozik 22 év után. Udvaros Dorottya valóban elhagyja a Nemzeti Színházat, igaznak bizonyultak az április elején szárnyra kelt híresztelések. A színésznővel a teátrum nem hosszabbított szerződést, ezért távozik 22 év után. Udvaros Dorottya Nemzeti Színházból való távozásának oka: A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő a Magyar Hangnak adott interjújában azt mondta, már nem tagja a Nemzeti Színháznak, Vidnyánszky Attila valóban nem hosszabbította meg a szerződését.
Az igazgató a döntését azzal indokolta a 69 éves színésznőnek, hogy a színház nehéz anyagi helyzetben van. – A kormány elvont 380 millió forintot a színháztól, és idén már nem sikerült befoltozni a költségvetésen ütött lyukakat. Elfogadom, hogy anyagi problémák vannak, de ha valóban ilyen rossz a helyzet, akkor miért kell újabb és újabb külföldi rendezőt leszerződtetni hatalmas összegekért? A Nemzetiben már alig rendeznek magyar művészek – mondta a lapnak Udvaros Dorottya. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal