Atyaég! Elárulta a menedzsment, mennyit keres Azahriah egyetlen koncerttel. Kapaszkodj meg:


Azahriah, azaz Baukó Attila, Magyarország jelenlegi legnépszerűbb zenei előadója, új korszakot nyitott a hazai zenében, és már fiatalon veteránnak számít; menedzsmentje szerint fellépési díjai jelentősek, hiszen a jegybevétel akár 75%-át is képes elérni, ami kiemelkedő a magyar zeneiparban. Baukó Attila, ismertebb nevén Azahriah, jelenleg az egyik legnépszerűbb zenei előadó Magyarországon.
Mindössze 22 évesen már több lemezzel büszkélkedhet, és úttörőnek számít a hazai zenei színtéren. Színre lépése óta számos fiatal tehetség tűnt fel, akik hasonló sikereket értek el, bár ők még messze vannak a telt házas Puskás Arénától, pláne 3-tól. A közvélemény gyakran tesz fel kérdéseket Azahriah jövedelmével kapcsolatban. Bár az előadók pontos fellépési díjai ritkán válnak nyilvánossá, a menedzsment nyilatkozataiból következtetni lehet arra, hogy Azahriah mennyit keres egy-egy koncerttel. Egy korábban megjelent lista szerint körülbelül 6,3 millió forintot kaphat egy fellépésért, de ez az összeg az idő múlásával változhat. Az előadó menedzsmentje szerint nem fix díjas rendszerben dolgoznak, hanem a jegybevétel egy jelentős részét – akár 75%-át is – kérik – írja a Blikk.
Ez a gyakorlat kiemelkedőnek számít a magyar zeneiparban. Az azahriah népszerűségét kihasználva olyan nagyszabású eseményeken is fellépett már, mint például három egymást követő teltházas koncert a Puskás Arénában. Fesztiválszervezők és más érintettek szerint Azahriah minden pénzt megér, hiszen fellépéseivel garantált a teltház. A helyszín méretétől függően az előadó így akár több tízmillió forintot is kereshet egyetlen koncerttel. Azaz mindenki nyer: a közönség élvezheti a zenét, a szervezők nem aggódnak a látogatószám miatt, és az Azahriah jelentős bevételre tehet szert. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal