Szörnyű tragédia történt nem sokkal ezelőtt! Orbán Viktor összeroppant a gyásztól


Orbán Viktor miniszterelnök is megemlékezett a legendás magyar színész, Tordy Géza haláláról. A 85 éves korában elhunyt Tordy Géza a magyar színházművészet egyik kiemelkedő alakja volt, és számos emlékezetes alakítást köszönhetünk neki. A miniszterelnök egy fotót is megosztott a közösségi médiában, amin Tordy Géza látható, ezzel tisztelve az elhunyt színészt és emlékezve a színészóriásra.
Orbán Viktor ritkán nyilatkozik olyan kérdésekben, amelyek nem közvetlenül kapcsolódnak a politikához, azonban Tordy Géza halála még a legfelsőbb politikai körök figyelmét is felkeltette, ami jól mutatja a színész rendkívüli jelentőségét és az általa hagyott űrt a magyar kulturális életben. Tordy Géza pályája érdekes fordulatokkal kezdődött, hiszen noha felvették a Színművészeti Főiskolára, az 1956-os forradalom miatt az évben nem indult el a képzés, így nem végzett főiskolát. Ennek ellenére azonban pályája kiválóan alakult, és számos jelentős színházi és filmes szerepet kapott.
Tagja volt szinte minden jelentős vidéki és budapesti színháznak, és színészként és rendezőként is kiválóan teljesített. Kossuth-díjjal és a Nemzet Színésze címmel is elismerték, és a szakma egyik legnagyobb mestereként tartotta számon Várkonyi Zoltánt. Tordy Géza halála a magyar színházi élet számára jelentős veszteség, és emléke örökre él majd a színházi és filmes alkotásokban, valamint a közönség szívében. Orbán Viktor megemlékezése is ezt a tiszteletet és elismerést fejezi ki a nagyszerű művész iránt.

AKTUÁLIS:

Főoldal