❗S.O.S❗ Figyelmeztet a NÉBIH: Súlyosan mérgező liszt került forgalomba! Feltehetőleg magyarok százezrei vehettek EBBŐL a márkás lisztből! Azonnal dobja ki, ha ILYEN fajta lisztet vett!!


Figyelem! NÉBIH közlemény: Drog lehet a lisztben: azonnal dobja ki, ha ilyen fajta lisztet vett! A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a terméket ne használják fel. Magas tropán alkaloid szennyezettség (atropin, szkopolamin) miatt visszahívta a Bauck Hof márka teljes kiőrlésű lisztjét a Bio Partner Kft. – tájékoztatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A termékvisszahívás a Bauck Hof márka 230767 tételszámú, 400 grammos kiszerelésű, 2024. május 19-i minőségmegőrzési idejű bio teff lisztre vonatkozik.
A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a terméket ne használják fel. A honlapjukon elérhető tájékoztatás szerint: A tropán alkaloidok a Brassicaceae és a Solanaceae (például nadragulya, beléndek, csattanó maszlag) illetve az Erythroxylaceae (például kokacserje) családokba tartozó növények toxikus hatású, másodlagos anyagcseretermékei. Nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését, szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal