❗S.O.S❗ EBBEN a pillanatban jött a közlemény a magyar lakosságnak! NAGY BAJ TÖRTÉNT HAZÁNKBAN! TÖBB MILLIÓ EMBERT ÉRINT EZ A BORZALOM! AKI TEHETI AZONNAL TÁJÉKOZÓDJON:


Az elmúlt napokban a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete figyelmeztetést adott ki a Facebookon, mely szerint az egyre gyakoribb és durva csalások során csalók a Microsoft nevével élnek vissza telefonos hívások során. Az intézet részletesen leírja a csalók módszereit, hangsúlyozva, hogy senki ne higgyen el bármilyen állítást, amit ezekben a hívásokban mondanak.
A csalók angolul beszélnek, de hívószámukat manipulálják, így magyar telefonszámként jelennek meg a hívott fél készülékén. A csalók a Microsoft munkatársainak adják ki magukat, és különböző kifogásokkal próbálják rávenni az áldozatokat, hogy telepítsék a RemoteApp nevű programot, mellyel a csalók átvehetik az irányítást a számítógép felett. A Kibervédelmi Intézet felhívja a figyelmet arra, hogy a Microsoft soha nem kezdeményez olyan telefonhívásokat, melyek során személyes vagy pénzügyi adatokat kérne, és nem nyújt technikai segítséget sem a számítógép javításához. Az intézet által közölt adatok szerint az áldozatok többsége nem hagyta magát becsapni, de voltak olyanok is, akik a bankkártyaadatokat adták meg a csalóknak.
Az intézet felszólít mindenkit, hogy ha gyanús hívást kap, azonnal bontsa le a vonalat, majd hívja fel a szolgáltató hivatalos ügyfélszolgálatát. Fontos, hogy ne hívjuk vissza azt a számot, amelyről a gyanús hívás érkezett. Továbbá, ne telepítsünk programokat mások kérésére, és soha ne adjuk meg személyes vagy banki információinkat ismeretleneknek. Ezen felül, az intézet kiemelte, hogy ne fogadjuk el azt, ha az ügyintéző átkapcsolná minket egy másik kollégához, mert ez is egy általános csaló trükk lehet. Az intézet végül hangsúlyozza, hogy mindenkinek fontos, hogy óvatos legyen, és szükség esetén hivatalos csatornákon keresztül ellenőrizze az esetleges értesítéseket vagy kéréseket. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal