FRISS!!! MA REGGEL JÖTT A SZÖRNYŰ HÍR KARSAI DÁNIELRŐL 😢


Most jött Karsai Dániel megdöbbentő üzenete: ezt a döntést hozták az ügyében! Nagyon súlyos szavak az ügyvédtől. Elutasító döntést hozott a Kúria a gyógyíthatatlan betegségben, ALS-ben szenvedő ügyvéd, Karsai Dániel egyik népszavazási kérdéséről, amely az aktív eutanáziáról szólt.
Karsai Dániel így írta le a történteket: “A Nemzeti Választási Bizottság (NVB), arra hivatkozva, hogy az élethez való jog sérthetetlen, úgy ítélte meg, hogy ilyen kérdés nem bocsátható népszavazásra. Az elutasító döntés ellen felülvizsgálati kérelemmel éltem, a Kúria azonban helybenhagyta az NVB döntését. A közzétett döntés szerint az emberi élet és méltóság oszthatatlan egysége miatt nem képzelhető el olyan szabályozás, ami az Alaptörvény módosítása nélkül biztosíthatná a népszavazás alapján megalkotandó törvény érvényesülését.
A Kúria szerint az élethez való jog abszolút jog. Ezért még az emberi méltóság védelme sem törheti át. Más szavakkal kifejezve: a Kúria kötelességé tette az életet. Még azok számára is, akiknek az élete csak értelmetlen szenvedés halálos betegségük miatt.” - írja a lap.

AKTUÁLIS:

Főoldal