KIADTÁK A RIASZTÁST! Hétfő késő délutántól elszabadul a pokol! Néhol dió nagyságú jég, felhőszakadás, 70-100km/h-s szél is lehet! ÓRÁRÓL ÓRÁRA MUTATJUK HOL CSAP LE A VIHAR


Szöveges figyelmeztető előrejelzésFigyelmeztető előrejelzés Magyarország területére. HÉTFŐ délután először északnyugaton és Sopron környékén van esély zivatarok kialakulására, majd az estébe igyekezve főleg a Veszprém-Miskolc vonalig lehet egy-egy erősebb cella is, de ennek nagyobb a bizonytalansága, mert amennyiben a front késik, amivel több modell is számol, nem lesz talajalapú konvekció, azaz jóval gyengébb viharok alakulnak majd ki és azok is inkább egy csapadékrendszerhez kötve.
Amennyiben a zivatarosabb időjárási modellek jönnek be, a fent már említett területeken lehet a felhőszakadás intenzitású csapadék mellett 1-3 cm-es jég és főként viharos, akár 90 km/h-t elérő vagy meghaladó széllökés is. A gyengébb esetben erős, viharos szél és intenzív csapadék kísérheti a tömböt, ami leginkább északon és északkeleten okoz majd jelentősebb csapadékot.

AKTUÁLIS:

Főoldal