ITT a szörnyű igazság! Kiderült, mivel csúfolták az osztálytársai a késsel támadó Katát:


Bőnyi gyerekkéselés: megszólalt a szemtanú, ez volt az indok:  Az iskolások szerint Kata azért támadt rá az osztálytársára, mert hónapok óta csúfolták őt.Bosszút akart állni a társain és Mirellával kezdte. A sértett lányt mentőhelikopterrel szállították kórházba. Mint arról lapunk is beszámolt, sokkoló tragédia történt hétfőn reggel a Győr-Moson-Sopron vármegyei Bőnyben. A helyi Szent István Általános Iskolában az egyik szünetben egy hatodik osztályos diáklány késsel rátámadt az osztálytársnőjére, akit végül súlyos sérülésekkel, mentőhelikopter szállított kórházba.
A Borsnak az egyik iskolába járó diák és édesanyja mesélte el a borzasztó részleteket. – A közös csoportba kiírták, hogy aki tud, azonnal menjen az iskolába a gyerekéért – kezdte lapunknak a neve elhallgatását kérő édesanya. – Én nem is értem el telefonon a lányomat, ami miatt nagyon ideges lettem, nem tudtam, hogy mi történhetett. Ezután láttam meg a híreket… Amikor sikerült hazahozni a lányt, ő mondta el, hogy mi történt az iskolában. Majd ő elmeséli – adta át a telefont az asszony a lányának. – Megtartották mindenkinek az első órát, az véget ért és kicsengettek – kezdte a diáklány. – A tanárok elhagyták a termeket és mindenki kiment szünetre. Ekkor történt a késelés. A hatodikosok termében B. Kata elővett a táskájából egy konyhakést és beleszúrta Mirellába. Hátba szúrta őt… Az osztályteremben mindenki látta ezt, aki bent maradt. Az egyik gyerek elrohant és riasztotta az osztályfőnököt. Katát rengetegen piszkálták és csúfolták, leginkább a származása miatt és a testsúlya végett. Gyakori volt a veszekedés korábban és bosszút akart állni, Mirellán kezdte. A diák elmesélése szerint az egész felsőtagozatot a tornacsarnokba terelték.
– Először csak annyit mondtak a tanárok, hogy mindenkinek a tornacsarnokba kell mennie és azt nem hagyhatjuk el. Azt mondták, hogy rendkívüli eset történt. Aztán végül az igazgatónő jött be hozzánk és elmondta, hogy késelés történt és értünk jöhetnek a szülők. Azt mondták, hogy Mirella életveszélyben van. Mi mindannyian végignéztük a sportcsarnokból, hogy elviszi őt a mentőhelikopter. Amikor eljöttünk, akkor senki sem hozhatta ki a táskáját, minden holminkat bent kellett hagynunk, szerintem átnézik azokat is. Azt is mondták, hogy a rendőrség kihallgatta Katát, a mentősök pedig küzdenek Mirella életéért… – zárta beszámolóját a kislány. A rendőrség közleményt adott ki a késelés miatt, melyben azt írják, büntetőeljárást indítottak. – A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2024. április 29-én 8 óra 45 perckor érkezett bejelentés, miszerint a bőnyi Szent István Általános Iskolában egy fiatal lány megszúrta tanulótársát, aki súlyosan megsérült. A mentőszolgálat munkatársai a sérült lányt kórházba szállították. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az esetet bűntetőeljárás keretében vizsgálja, a helyszíni intézkedés jelenleg is tart – írták. 

AKTUÁLIS:

Főoldal