Idén nem strandolunk.. Brutálisan drágák lesznek a strandbelépők az idén. Nézzék az árakat:


Sajnos idén sem kerülhetjük el a drágulást. Úgy tűnik, hogy már most április elején beköszöntött a nyár, így hamarosan a strandok is kinyitják majd kapuikat, a belépőjegyek árai azonban sajnos idén is növekedni fognak mégpedig igen jelentősen. A a Gellért fürdő kültéri medencéje és a Palán az élménymedence például várhatóan már április vége körül használható lesz, majd május végétől június közepéig – az időjáráshoz igazodva – a többi strandmedence és a strandok is.
Az hogy mikor kezdődik az igazi strandszezon egyébként nem a naptártól, hanem sokkal inkább az időjárástól és a várható vendégforgalomtól függ, hiszen a megemelkedett energiaköltségek miatt is fontos a folyamatos üzemelés költségeit fedező, de inkább meghaladó bevétel. A tavalyi nyár meglehetősen hektikusan alakult, a májusi hűvös időjárás, majd az esős június sem kedvezett a strandidénynek – olvasható a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt VG kérdéseire írt válaszlevelében. Mint írják 2023-ban még a július is meglehetősen változóan indult: egyik nap 32 fok volt, ilyenkor például a Palatinusra akár hétköznap is ellátogatnak ötezren. Rosszabb időjárás esetén viszont a 300 főt sem éri el a strandolók száma.
A múlt évi szezon csúcsnapján több mint 7 ezer strandoló váltott jegyet a Palatinusra. A BGYH fürdőiben pedig évek óta ütemezetten, az időjárás alapján mérlegelve nyitják meg a strandmedencéket, strandokat – nagyjából az április végétől június közepéig tartó időszakban és ezt a gyakorlatot fogják követni ebben az évben is. Addig is folyamatosan zajlanak a strandfelkészítési munkák, így többek között a medencék felújítása, tisztítása, élményelemek és csúszdák karbantartása, a kertek virágosítása, megszépítése. A LEGFONTOSABB KÉRDÉS AZONBAN AZ, HOGY IDÉN MENNYIVEL DRÁGULNAK MAJD A STRANDBELÉPŐK: A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fürdőiben a belépők ára 2024. január 8-tól 5-13 százalékkal emelkedett, ami jócskán alatta van a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerinti, átlagosan 17,6 százalékos 2023. évi inflációs rátának. Mint pedig ennek nyomán kiderült a strandbelépők esetében az idén hasonló mértékű, infláció alatti, jellemzően 5-13 százalékos árváltozásra lehet számítani.

AKTUÁLIS:

Főoldal