Havazik Magyarországon! Már 5 cm hó esett! Az ország ezen részén már hótaposó kell - Döbbenetes képek:Magyarország időjárása idén is váratlan fordulatokat hozott: a nyári hőség után hirtelen lehűlés köszöntött be, és bizonyos területeken már a hó is megjelent. Az Írott-kőn különösen szokatlan látvány tárult az arra tévedők elé, ugyanis a Kőszegi-hegység legmagasabb pontján frissen hullott hó fedte a tájat. A vaol.hu riportja alapján az Írott-kő környékét 2-5 centiméteres hóréteg borította, ami jelentősen megváltoztatta a környék atmoszféráját.
A váratlan hideg és havazás világos jeleként szolgál annak, hogy az időjárás milyen gyorsan válthat a nyári melegtől a téli hidegig. A helyszínen készült képek alapján az Írott-kő és környéke egy fehér lepelbe burkolózott, mintha csak egy váratlan téli tájképet varázsolt volna elő. A meteorológiai előrejelzések további időjárási változásokat jeleznek. Bár az ég többnyire borult lesz, a déli és délkeleti részeken napos idő várható, bár erős felhőzet kíséretében. Több helyen záporokra és esőzésekre kell számítani, különösen a Nyugat-Dunántúlon, ahol jelentős mennyiségű csapadék is eshet. A front mentén viharos szélrohamok is előfordulhatnak, amelyek az északnyugati irányba fordulnak. Fontos megemlíteni, hogy az elmúlt hetekben az ország több pontján melegrekordokat döntöttek.
Csak egy héttel ezelőtt Kiszomboron egy 70 éves melegrekordot sikerült megdönteni, amikor a hőmérséklet majdnem 4 fokkal emelkedett a korábbi rekordhoz képest, elérve a 31,4 Celsius-fokot. Ez a tendencia csak megerősíti, hogy az időjárás mennyire kiszámíthatatlan és változékony lehet, ezért mindig fontos figyelemmel kísérni a legfrissebb meteorológiai híreket és előrejelzéseket. Az Írott-kőn tapasztalt hóesés pedig csak egy újabb példa a természet változatosságára és a váratlan meglepetésekre.

AKTUÁLIS:

Főoldal