Felkészülni! Óránk vannak hátra! Brutális Jégesővel, szélviharral, cellákkal tör be a hidegfront – EZ a 12 megye kapott riasztást hétfőre! Pontosan EKKOR érkezik a vihar és a hideg:


Érkezik a hatalmas hidegfront!, eső, jégeső és nagy viharok érkeznek! Itt jár most: A meteorológus szerint szombaton még nyugodt idő várható, de a Kárpát-medencét egyre melegebb hullámok érik el, aminek a hatására vasárnap és hétfőn akár 30-31 fokot is regisztrálhatnak, vagyis néhány helyen akár újra melegrekordok dőlhetnek majd meg.
A melegedésnek egy hétfőn érkező hidegfront vet véget, szerdán pedig már mindenütt a sokéves átlag alá csökken a hőmérséklet. Kedden egy hidegfront vet véget a kánikulának, hatalmas eső, jégeső és nagy viharok érkeznek! Az Országos Meteorológiai Szolgálat arról számolt be pénteken, hogy a szépen lassan délire forduló szélnek köszönhetően még melegebb levegő érkezik, de a nyári időnek hétfőn egy hidegfront vet majd véget. Az előttünk álló éjszaka azonban még nagyrészt derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, a légmozgás mérsékelt marad, a hajnali órákban pedig 6-11 fok közé hűl le a levegő.
Szombaton napközben fátyolfelhős idő várható, kevés gomolyfelhővel, melyek ugyan csapadékot nem adnak, a hőmérséklet a délutáni órákban 22-27 fok között alakul, ki kell ezt használni. Vasárnap akár 31 fokot is mutathat a hőmérő, ám szerdára már csak 16 fokos hőmérsékleti maximumra lehet számítani, amihez az ország egyes területein erőteljes, már-már özönvízszerű esőzés is társul a jövő hét első néhány napján.

AKTUÁLIS:

Főoldal