Ez valami vicc, ugye!? Valósággal sokkolja a vásárlókat a TESCO mostani döntése, annyira durva! Ezen mindenki kiakadt:


A cég a környezetvédelemre hivatkozva vezette be az újabb díjszabást. Óriási felháborodást keltett a Tesco, miután a szupermarket 10 penny-t (nagyjából 45 forintot) kezdett el felszámítani a vásárlóknak a ruhákhoz járó műanyag fogasokért. A nagy szupermarketlánc nemrég döntött úgy, hogy új díjat vezet be azok számára, akik ruhaneműt szeretnének vásárolni az üzletekben.
A Tesco azzal érvel az újabb díj bevezetése mellett, hogy reményeik szerint ezzel a lépéssel csökkentik a műanyaghulladékot. Úgy tűnik azonban, hogy nagyon félrement a tervük, mert valami elképesztő népharag zúdult rájuk a vásárlóiktól. A Facebookon egy felbosszantott vásárló például ezt írta: Soha életemben nem hallottam még ekkora baromságot, a Tesco nemcsak a műanyag zacskókért, hanem most már a fogasokért is 10 pennyt kér fogasonként. Milyen világban élünk, de komolyan? Még csak nem is akartam azt a hülye fogast, egyszerűen sokkolt a dolog. Míg mások többek között ilyen kommenteket hagytak:
„Ez valami vicc, ugye?” „Mi a f*sz???” A Daily Star beszámolója szerint ezek a szabályok még egységesek, így csak bizonyos helyeken léptek életbe, melynek értelmében a brit Tesco vásárlói eldönthetik, hogy 10 pennyért megvásárolják a fogast a ruhadarabjukkal együtt, vagy otthagyhatják, hogy azt külön költség nélkül újra felhasználhassák. A cég egyik szóvivője a lapnak elmondta, hogy az áruházlánc reméli, hogy ezzel csökkentik a műanyaghulladékot az üzletekben, így akasztó újrafelhasználási kísérletének a kiterjesztése már folyamatban van több, másik Teco üzletre is. Az üzletlánc arra bátorítja a vásárlókat, hogy hagyják a ruhafogasokat az üzletben, ha nincs rájuk szükségük. Ennek eredményeként a Tesco főnökei azt tapasztalták, hogy megnőtt az újrafelhasználásra kerülő fogasok száma.

AKTUÁLIS:

Főoldal