Esik a hó! Ez meg mi? A tegnapi 30 fok után már havazik Magyarországon - EZT NÉZD:


Esik a hó! Ez meg mi? A tegnapi 30 fok után már havazik Magyarországon! A rekordmeleg húsvét után kedden lecsapott a hidegfront az ország nagy részére. A Kékestetőn már havazott is ma délelőtt. A hidegfront csapadékzónája a délelőtti órákban ért az Északi-középhegység fölé, a csapadék halmazállapota esőről havas esőre váltott, majd tisztán hóra – írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán kedden.
Hozzátették: hétfőn még 30 Celsius-fokot mértek az Alföldön, kedden pedig havas eső, sőt havazás volt Kékestetőn. A rekordmeleg húsvét után kedden lecsapott a hidegfront az ország nagy részére. A Kékestetőn már havazott is ma délelőtt. A hidegfront csapadékzónája a délelőtti órákban ért az Északi-középhegység fölé, a csapadék halmazállapota esőről havas esőre váltott, majd tisztán hóra – írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán kedden. Hozzátették: hétfőn még 30 Celsius-fokot mértek az Alföldön, kedden pedig havas eső, sőt havazás volt Kékestetőn.
Mint írták, a hidegfronti csapadékzóna kedden a délelőtti órákban ért az Északi-középhegység fölé, és a csapadék hűtő hatásának segítségével – Kékestetőn szűk két óra alatt 2 fokos hőmérsékletcsökkenést tapasztaltak – a csapadék halmazállapota legmagasabb hegycsúcsunkon esőről átváltott havas esőre, sőt átmenetileg tisztán hóra is. 

AKTUÁLIS:

Főoldal