DRÁMA Sopron felett: villám csapott egy utasszállítóba! A fedélzeten mindenki...


Nem sokkal a felszállás után villámcsapás érte az Austrian Airlines (AUA) osztrák légitársaság Bécsből Brüsszelbe tartó Boeing 737-es utasszállító gépét kedd délelőtt. Hétfő kora este az AUA nápolyi járata került viharba, és csapott bele villám Sopron légterében.
Az Austrian Airlines hétfő kora esti, Nápolyba tartó járata nem sokkal a bécsi felszállást követően viharba került, és villámcsapás érte Sopron légterében – írja a hirado.hu.Az AUA kedden kiadott közleményében megerősítette: a repülőgép biztonságban visszatért Bécsbe, műszaki ellenőrzése jelenleg is folyik. A viharok nem jelentenek különösebb veszélyt a repülőgépekre. Bár a heves zivatarok idején előfordulhat turbulencia, igen ritkán fordul elő, hogy egy repülőgép közvetlenül egy zivatarzónán repüljön át, a pilóták ugyanis ezeket általában elkerülik.
Az Austrian Airlines osztrák légitársaság egy másik utasszállító repülőgépébe is belecsapott a villám. A keddi, Brüsszelbe tartó járat utasai között volt Othmar Karas, az Európai Parlament osztrák alelnöke is, az EP-alelnök egy erős fényvillanásról számolt be, majd „rögtön a villanás után egy csattanást is hallottam; azt hittem, egy madár csapódott be a hajtóműbe.” – mondta. A pilóták biztonságosan letették a gépet a Bécs melletti, schwechati repülőtéren. Szemtanúk szerint a villámcsapás következtében rések keletkeztek a repülőgép törzsén, emiatt az utasokat átszállították egy másik repülőre, amellyel folytatni tudták az utat Brüsszel felé – írja az infostart.hu.

AKTUÁLIS:

Főoldal