A héten 205 Ezer forintot kapnak sokan a Magyar Államkincstáról! Nekik jár a pénz:


A héten 205 Ezer forintot kapnak sokan a Magyar Államkincstáról! Nekik jár a pénz! A hivatalos nyugdíjfolyósítási dátumok szerint 2024-ben is többnyire a hónap 12. napján utalnak a nyugdíjasoknak. Áprilisban 12-én, pénteken érkeznek az utalások. Viszont 2024-ben három hónapban érkezik majd korábban a nyugdíj azoknak, akik bankszámlára kérték az összeget.
Mikor lesz nyugdíj utalás 2024-ben?
április 12. (péntek)
május 10. (péntek)
június 12. (szerda)
július 12. (péntek)
augusztus 12. (hétfő)
szeptember 12. (csütörtök)
október 11. (péntek)
november 12. (kedd) (az esetleges novemberi nyugdíjkorrekcióval, januárig visszamenőleg)
december 3. (kedd)
Azok, aki postán kapják a nyugdíjat, idén is a Magyar Posta által kiadott kézbesítési naptárban megjelölt napon számíthatnak a nyugdíj érkezésére. A naptárakat tavaly novemberben küldte ki a posta.
Hogyan kérhető postai kézbesítés helyett bankszámlára a nyugdíj?
Januárban tájékoztatót tett közzé a Magyar Államkincstár (MÁK) a nyugdíjak bankszámlára utalásának igényléséről. A nyugdíjasok számára több előnnyel is járhat, ha nem a postás hozza a nyugdíjat: egyrészt a bankban nem férhet hozzá más a pénzhez, másrészt az utalás azonnal megtörténik, ahogy esedékes. A postai kifizetésre pedig több napot kell várni. A nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülők dönthetnek arról, hogy a postai kifizetés helyett belföldi bankszámlára kérjék ellátásukat. Az erre vonatkozó igényt írásban kell bejelenteni a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak – közölte a MÁK. Fontos feltétel, hogy a folyósítás csak olyan bankszámlára történhet, amely a nyugdíjas saját számlája vagy társtulajdonosa a számlának, tehát rendelkezési joga van felette. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal