1 perce érkezett a megdöbbentő hír Varga Juditról. Csak ezt ne..


Ennyi pénzből kénytelen megélni Varga Judit.. Hogy fog így megélni? A Közép-európai Akadémia továbbra is számít rá. Varga Judit volt igazságügyi miniszter szombaton bejelentette, visszavonul a közélettől, lemond pozícióiról. Varga országgyűlési képviselőként és az európai ügyek parlamenti bizottságának elnökeként havi bruttó 2,6 millió forintot keresett, de a friss vagyonnyilatkozata szerint még egy helyről származik rendszeres jövedelme:
Havonta több mint 1 millió forintot kap a Közép-európai Akadémiától „tudományos-kutatási és oktatói tevékenység” címén – írja a Telex. A lap kérdésére az akadémia azt válaszolta, hogy Varga „mentori feladatokat végez és előadásokat tart az akadémiánál, melynek célja, hogy az európai uniós jog területén szerzett elméleti és gyakorlati tapasztalatai közvetítésével elősegítse az akadémia tudományos-kutatói tevékenységét, továbbá a Junior Programban részt vevők szakmai mentorálását”. Vargára a közéleti visszavonulása után is számít az akadémia.
Kérdés persze, hogy ő óhajt-e élni az opcióval. Varga Judit a vagyonnyilatkozata szerint is elvált. Összesen 60 millió forintnyi jelzáloghitellel tartozik, és tavaly április 20-án felvett ötmillió forintnyi családi kölcsönt is. Kuratóriumokban már nem tag, de több mint egymillió forintnyi fizetést kap tudományos-kutatási és oktatói tevékenységért a Közép-Európai Akadémiától. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal