MOST ÉRKEZETT – Érkezik a Szaharai por, az egész országot beborítja, mutatjuk mikor ér ideAz időjárás februárban olyannyira tavaszias volt, hogy a meteorológusok már viccelődve az “áprilisias” jelzőt használják. A napokban sorra dőltek meg a melegrekordok, és az elkövetkezendő napokban sem várható változás ebben a tendenciában. Hazánkban továbbra is meleg, többnyire csapadékmentes, száraz időre lehet számítani.
A hőmérsékleti anomália térképek is azt mutatják, hogy Magyarország az európai kontinensen a vörös zónában helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy az átlagosnál jóval melegebb az idő. Az időjárás-jelentések szerint a következő napokban egy hidegfront érkezik a Szahara térségébe. Ez erős feláramlást idéz elő, melynek következtében nagy mennyiségű sivatagi port emel a magasabb légrétegekbe. Ennek eredményeként az égbolt fakóbbá válhat, míg a napkelték és napnyugták színei élénkebbé válhatnak. Az időjárás előrejelzése:
Péntek: Általában napos idő várható, bár néhány területen lehetnek zártabb, vastagabb felhők. Nyugaton délután egyes helyeken előfordulhat eső vagy zápor. A déli, délkeleti szél kevés helyen erősödhet meg, míg északnyugaton és délkeleten nagyobb eséllyel élénkül fel. A hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul, estére 7 és 12 fok között csökken. Szombat: Újfent nagyrészt fátyolfelhős, napos idő várható, bár napközben átmenetileg vastagabb lehet a felhőzet. Délnyugaton néhol kisebb eső, zápor előfordulhat, és a keleti, délkeleti szél napközben sok helyen élénkülhet. A hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. Az időjárás a szokatlan meleggel és a változó felhőzettel még sokakat meglephet, de érdemes figyelemmel kísérni az aktuális előrejelzéseket és alkalmazkodni az időjárás viszontagságaihoz.

AKTUÁLIS:

Főoldal