Köpni-nyelni nem tudsz majd - Döbbenetes dolog derült ki Novák Katalin utódjáról.. EZZEL azért nem árt tisztában lenni:


Kiderült, hogy a frissen megválasztott köztársasági elnöknek fontos szerepe lehetett a szegedi egészségügyi rendszer tervezett privatizációjában. Az RTL Híradónak sikerült kiderítenie, hogy 2001-ben Sulyok Tamás vezette azt a közalapítványt, amelynek bevonásával a város akkori fideszes polgármestere privatizálni akarta a szegedi egészségügyi ellátórendszert.
A közalapítávny bevonásával akarta a város akkori fideszes polgármestere privatizálni a helyi kórházat és rendelőintézetet. A riportban pedig kiemelték, hogy ekkor Sulyok volt a város jogtanácsosa. „A privatizáció terve, hogy az egész szegedi közegészségügyet egy alapítványba tolják, a tiltakozások miatt akkor kudarcba fulladt” – mondta Ujhelyi István a csatornának, aki akkor szegedi önkormányzati képviselőként foglalkozott az üggyel. Az Orbán-kormány akkori egészségügyi minisztere, Mikola István az orvosi kamara és a szakszervezetek, valamint a helyi ellenzék tiltakozásának nyomására állította le a privatizációt.
Sulyok Tamás látta el ekkor ügyvédként a fideszes vezetésű szegedi önkormányzat jogi képviseletét is. „Sulyok Tamás végig következetesen a Fidesz egyik háttérembere volt. Azt pedig, hogy az önkormányzatnak jogi tanácsokat adó ügyvédi iroda vezetője, névadója, közben pedig egy közalapítvány élén próbálja privatizálni a polgármesterrel együtt a szegedi egészségügyet, ez erkölcsileg önmagáért beszél” – tette hozzá Ujhelyi. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal