Kiderült! Na EZ nagyon sajnálatos! EZÉRT égett le a Hotel Silvanus,mutatjuk mi okozta a borzalmas tüzet


Körülhatárolták a lángokat a visegrádi Hotel Silvanusban, és jelenleg már az utómunkálatokat végzik a tűzoltók – közölte Némethy Zita, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője szombat délután az MTI-vel. Az ügyben a szálloda igazgatója és Győrfi Pál is megszólalt. Pintér Róbert, a hotel igazgatója az MTI megkeresésére elmondta:
Valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult el. Kiemelte, hogy a vendégek a közeli parkolókban várakoznak, ahol buszok és melegedők állnak a rendelkezésükre. A következő órákban minden vendég visszakapja értékeit, akik szeretnének, hazamehetnek, a többieknek a hotel alkalmazottai foglalnak új szobát. Hangsúlyozta azt is: A VENDÉGEK ÉS AZ ALKALMAZOTTAK A TŰZESET ALATT BIZTONSÁGBAN VOLTAK, SZEMÉLYI SÉRÜLÉS NEM TÖRTÉNT. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője arról beszélt, hogy a helyszínre három mentőhelikoptert és számos mentőautót riasztottak. Az épületet elhagyóknak a katasztrófavédelem segítségével egy buszt biztosítottak melegedőként. Csámpai Attila, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője arról adott tájékoztatást, hogy teljes terjedelmében égett a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje, a szállodában körülbelül 230 vendég tartózkodott, de mindenki épségben elhagyta az épületet.
Nem sokkal 12 óra előtt már 14 tűzoltóegység dolgozott a tűz megfékezésén. A katasztrófavédelem közleménye szerint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, szigetmonostori, visegrádi és leányfalui önkéntes tűzoltók vonultak ki a tűzesethez. A munkálatokat fővárosi, váci, gödöllői és budaörsi vízszállítók is segítették. Nem először ütött ki tűz a szállodában: Szombat délelőtt érkezett a hír, hogy kigyulladt a visegrádi Silvanus Hotel. Közzétettük többek között azt a videót is, melynek tanúsága szerint nem ez volt az első eset, a szállodában 2008-ban is tűz ütött ki. Lapunk tudósítója a helyszínen azt az információt kapta, hogy az utómunkálatok részeként átvizsgálják, átszellőztetik az épületet, és hamarosan a tűz pontos keletkezési okát is kivizsgálják.

AKTUÁLIS:

Főoldal