Havazik Magyarországon! Már 5 cm hó esett


Igazán szeszélyes arcát mutatja az időjárás az utóbbi napokban. Míg hazánk nagy részén 10-15 fok van, addig a Bakony magasabb csúcsain olyannyira lehűlt a levegő, hogy még hó es esett – számolt be róla az Időkép. Sőt azt is írták, a Nagy-Hideg-hegyen mammás hózápor söpört végig, pillanatok alatt kifehérítve a tájat.
Pár napja még örülhettünk a tavaszias meleg időnek, tegnap azonban megérkezett a hidegfront hazánkba, ami jégesőt és záporokat hozott magával. Az időjárásportál szerint a Bakonyban, a 646 méter magas Hajag-tetőn mindössze 1,8 fokot mutatott a hőmérő délután. A legerősebb zivatarok a szlovén határ mentén és Székesfehérvár környékén, valamint a Pilisben alakultak ki, Csór-Szőlőhegyen és Pilisborosjenőn pedig tekintélyes mennyiségű jég hullott.
Azt írták, a jégesővel kísért záporok, zivatarok estig is kitarthatnak a Dunántúlon. Hajagon található kameránk az átvonulást követően még egy gyönyörű szivárványt is elcsípett:


Mintha április lenne, olyan szeszélyes az időjárás. Közben továbbra is sok helyen aprószemű jég kíséri a zivatarokat, beindult a konvektív szezon.

AKTUÁLIS:

Főoldal