Hatalmas változás jön az áramszámláknál, július 1-től lép életbe - Erről jobb ha tudsz


Hatalmas változás jön az áramszámlákkal kapcsolatban – BEJELENTETTÉK! Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. július 1-jétől egységes márka alatt biztosító az energiaellátást az egyetemes szolgáltatásban, miután lezárul az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadása a társaságba, ugyanis korábban az egyik cég a másikat megvette!
2 millió ügyfelet érint, de nincs teendő: A kiadott közlemény szerint az érintett több mint 2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult ügyfélnek jelenleg nincsen teendője, az MVM a következő időszakban részletes tájékoztatást nyújt a szolgáltatóváltozás folyamatáról. Az MVM Csoport 2022. április 14-én vásárolta meg az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t, azonban a tranzakciót követően a társaság változatlan néven és megjelenéssel végezte tevékenységét. Az elmúlt években jelentős regionális jelenlétet kialakító, Magyarországon mintegy 8 millió ügyfelet kiszolgáló társaság stratégiai céljává vált, hogy a hazai egyetemes energiaszolgáltatási tevékenységét a jövőben egy társaságban, egy márka alatt végezze – írták. Itt vannak a korábbi részletek a tranzakciókról:
Az MVM és az E.On Hungária által 2022. január 11-én aláírt szándéknyilatkozat aláírását követően a két vállalat tegnap írt alá megállapodást arról, hogy az MVM megvásárolja az E.ON Áramszolgáltató üzletrészeinek 100 százalékát, ezzel az MVM csoport válik a hazai egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatásra jogosult felhasználók kereskedő partnerévé. A felek a tranzakció zárását, a szükséges engedélyek megszerzése és hasonló tranzakciókban szokásos zárási feltételek teljesítését követően 2022 tavaszára tervezik. A tranzakció a Dunántúlon, illetve a Tiszántúlon csaknem 2,5 millió ügyfelet érint, akik jelenleg egyetemes szolgáltatásként vásárolják a villamos energiát az E.ON Áramszolgáltatótól. A vonatkozó közlemény szerint a következő másfél évben a két vállalat megosztja egymás között az átvételre kerülő szolgáltatás technikai feltételeinek biztosítását annak érdekében, hogy az átállás jól szervezett módon, gördülékenyen történjen. Az MVM Zrt. az E.On Hungária Zrt. 25 százalékos tulajdonosa. 

AKTUÁLIS:

Főoldal