Hatalmas károk a Balatonnál: Megbillent a tó vize, az erős szél áttolta a vizet az északi partra és Fürednél elöntötte a tó a parti éttermeket. - Felkavaró fotók:


Hatalmas károk a Balatonnál: Megbillent a tó vize, az erős szél áttolta a vizet az északi partra és Fürednél elöntötte a tó a parti éttermeket. A Balaton Vízjárása: Természet Ereje Balatonfüreden Elöntött Partok és Veszedelmes Hullámok A Balaton vize "megbillent" és az erős szél hatására áttolta a vizet az északi partra, ahol Fürednél a tó túlcsordult. Ez a jelenség a Tagore sétányt és a környező éttermeket is súlyosan érintette.
Balatonfüred városát különösen nehéz helyzetbe hozta ez az időjárási anomália, amikor a déli szél ereje a tó vizét veszélyeztette és a part menti üzleteket fenyegette. A város önkormányzati tűzoltósága azonnal reagált a helyzetre, szivattyúkkal és homokzsákokkal igyekeztek megfékezni a víz további terjedését. "Egész nap szivattyúznak" – hangzott el, mivel a húsvéti hétvége alatt, amikor számos turista keresi fel a Balatont, sok étterem nem tudja fogadni a vendégeket a tó által okozott károk miatt. A Tó Dinamikája: Túlcsordulás és Homokszigetek A Balaton fizikai sajátosságai miatt, amikor erős északi vagy déli szél fúj, a tó vizét átlöki a másik partra, ami kiöntést eredményez. Ez a folyamat nemcsak a hullámok magasságában, hanem a vízszint megváltozásában is megmutatkozik. A jelenség következtében a déli part sekélyebb részein időlegesen homokszigetek is megjelenhetnek, mivel a tó vize gyakorlatilag átfolyik az északi partra. Természet és Ember: Kihívások és Következmények:
Ez a természetes jelenség, bár lenyűgöző, komoly kihívásokat jelent az érintett területeken élőknek és az üzleti érdekeltséggel rendelkezőknek. A Balaton, mint ahogy azt a füredi tűzoltók felvételei is mutatják, időnként "visszaköveteli magának azt, ami az övé", ami különösen igaz a parthoz közeli, korábban feltöltött területekre. A víz alá kerülő területek eseményei ismét emlékeztetnek minket a természet erejére és arra, hogy a vízzel való együttélés mindig is kihívásokkal teli. Íme a fotók:

AKTUÁLIS:

Főoldal