Megszólalt és megtörte a csendet Varga Judit: A Magyar Péterrel való házasságáról vallott! Döbbenten olvastuk minden sorát:


A volt igazságügyi miniszter SMS-ben reagált a 444 újságírójának megkeresésére, amit volt férje közösségi oldalán kommentált. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Magyar Péter múlt vasárnap este Rogán Antal kabinetfőnöknek üzent azzal kapcsolatban, hogy „a suttogó propaganda azt terjeszti”, hogy korábban többször is megverte volt felségét, Varga Juditot. Erre Varga Judit, akinek a lemondása óta semmi sem jelent meg a közösségi oldalán, egy olyan videót posztolt, ami a kapcsolati erőszakról szól, hozzá ezt a mondatot írták:
“Mindig van kiút.” Erre Magyar Péter szintén közösségi oldalán reagált, azt írta, volt feleségének üzenve: “Nem tudom mivel zsarolnak és azt sem, hogy miért teszed ezt a gyermekeinkkel.” Beszámoltunk arról is, hogy szerda délelőtt tanúként hallgatták meg Magyar Pétert a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen. Varga Judit volt férje előzetesen azt ígérte: bebizonyítja, hogy a kormány is érintett a Völner–Schadl-ügyben, de bizonyítékokat aznap nem adott át. Magyar azt állította, hogy Schadl György „Rogán Antal propagandaminiszter-embere” volt, illetve hogy a kormány már a meggyanúsítás és az őrizetbe vétel előtt tudott arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés zajlik, „és erről Völner Pált is tájékoztatták”. Magyar legsúlyosabb állítása azonban az, hogy szerinte „Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították az ügyészségi iratokat”. A kihallgatása után azt ígérte, hogy március 26-án, amikor újra meghallgatják, leadja a rendelkezésére álló anyagokat is, amelyeket szerdán állítása szerint azért nem vitt magával, mert nem tudta, hogy pontosan milyen ügyről lesz szó. Azt mondta, ezeket eddig azért nem hozta nyilvánosságra, mert a családját védte.
Az állításokra Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az atv.hu-nak úgy reagált: Magyar Péter “bosszút akar állni”, “a kormányt és annak tagjait okolja azért, mert elhagyta a felesége, és elveszítette a felesége által szerzett munkahelyeit”. Megszólalt Varga Judit: A volt miniszter a fent említett videó közzététele óta nem szólalt meg az ügyben, ám most a 444 újságírójának kérdésére – aki találkozót kért Varga Judittól – SMS-ben küldött választ, amelyet a portálhoz hasonlóan mi is teljes terjedelmében közlünk: „Tisztelt Kaufmann Balázs! Köszönöm szépen a lehetőséget, de inkább nem élek vele. Egyrészt, mert már visszavonultam a közélettől, és bármilyen közéleti téma – akár az időközben baloldali politikussá vált volt férjem meghökkentő, megtévesztő ámokfutásának – értékelése újra politikai mezőbe helyezne, amit el kívánok kerülni; másrészt, korábbi házasságom annyi fájdalmat, bánatot és megaláztatást okozott, hogy a magánéleti téma megvitatásától kifejezetten elzárkózom. Remélem, volt férjem meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítenek arra, hogy a sebek feltépésével a nyilvánosság elé kelljen állnom. Megértését megköszönve, maradok tisztelettel: Varga Judit.” Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal