1 perce érkezett! RENDKÍVÜLI bejelentést intézett a nyugdíjasok felé Orbán Viktor ma reggel: - Erről jobb, ha tudnak


2024-ben a nyugdíjasaink számára kedvező időszak köszönt be, hiszen több pénzügyi juttatás is várható. A 13. havi nyugdíj mellett nyugdíjemelés és nyugdíjprémium is érkezik, összességében az idősebb korosztály tagjai átlagosan mintegy 400 ezer forintos plusz bevételekkel számolhatnak az év folyamán. 2024-ben a nyugdíjasok több százezer forintos extra jövedelemre számíthatnak.
A februári kifizetések során az előző évhez képest emelt összegű plusznyugdíjat kapnak, és novemberben, amennyiben a gazdasági feltételek megfelelőek, még nyugdíjprémiumra is számíthatnak. A kormányzat által bejelentett, az idei évre várt GDP-növekedési adatok befolyásolhatják a nyugdíjprémium mértékét. Az előrejelzések szerint a GDP növekedése eléri a 3,6 százalékot, ami alig haladja meg a 3,5 százalékos küszöbértéket, ami a nyugdíjprémium kifizetésének feltétele. Idén a 13. havi nyugdíj és a nyugdíjemelés önmagában is jelentős anyagi segítséget jelent a nyugdíjasok számára.
A kormányfő megerősítette, hogy a februárban esedékes plusznyugdíj idén is érkezik a nyugdíjasok számlájára. Emellett a nyugdíjak összege is emelkedik, ami éves szinten további 157 ezer forintos pluszt jelent a nyugdíjasoknak. A tavalyi átlagnyugdíj 218 ezer forint volt, és idén további 6%-kal nő, ami februárban átlagosan 231 ezer forintos 13. havi nyugdíjat jelent a jogosultaknak. Összességében, ha minden kedvezően alakul, akkor a nyugdíjprémium, az éves nyugdíjemelés és a 13. havi nyugdíj együttesen 372 ezer forintos plusz bevételt jelentenek. címlapkép:illusztráció! Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal