Tiborcz István keményen visszavágott Magyar Péternek - EZT NÉZD:


Tiborcz István " Ahogy korábban, a jelenben sem szeretnék politikai csatározások résztvevője lenni " – így válaszolt Tiborcz István, a miniszterelnök veje és sikeres nagyvállalkozó a Magyar Hangnak, reagálva Magyar Péter, Varga Judit korábbi férje által felvetett kérdésekre és észrevételekre. Varga Judit egykori házastársa sem hagyta érintetlenül Tiborcz megjegyzéseit. „Ahogy eddig is, így most is állok az Ön és a sajtó rendelkezésére a gazdasági tevékenységem és társadalmi szerepvállalásommal kapcsolatban.
De ahogy korábban, a jelenben sem szeretnék politikai csatározások résztvevője lenni. Vannak olyan emberek, akik a gazdasági életből kikerülve politikai hatalmat akarnak szerezni, és vannak azok, akik a gazdasági életben igyekeznek értéket teremteni az építészeti örökségünk megmentésével és munkahelyek teremtésével. Nem vagyunk egyformák”. Mit történik? "Mi zajlik itt?" – Tiborcz István e szavakkal kívánt választ adni Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter és a politikai életből visszavonult fideszes politikus egykori férje felé, aki állami vállalatoknál betöltött vezetői pozícióiból mondott le. Magyar a hétvégén, követve Novák Katalin köztársasági elnök távozását és volt felesége, Varga Judit politikai színtérről való kivonulását, ő is elhagyta a NER rendszert.
Mit mondott Magyar Péter ? A Partizán műsorban vasárnap este adott interjú során Magyar Péter többek között arra is kitért, hogy számos alkalommal volt kénytelen üzleti tárgyalásokat folytatni Tiborcz Istvánnal, aki állami támogatások révén szerezte vagyonát, ami véleménye szerint ártalmas hatással van az országra. A miniszterelnök veje idén januárban jelent meg a Forbes magazin "Az 50 leggazdagabb magyar" listáján, ahol 75,3 milliárd forintos becsült vagyonával a 27. helyen szerepelt. Magyar úgy véli, Tiborcz valós vagyonának mértéke meghaladja azt, ami látható és ellenőrizhető, és kedden egy posztban így fogalmazott Tiborczhoz: "Te valóban tehetséges ember vagy, 37 évesen szállodák, bankok, alapkezelők, számos korábban állami tulajdonban lévő értékes ingatlan, a Waberer’s, a belgrádi irodapiac jelentős része, és több, még építés alatt álló budapesti irodaház tulajdonosa vagy, 100 milliárdos vagyonnal rendelkezel." Ezt követően a Magyar Hang felkereste Tiborczot, aki a lapnak adott válaszában reagált a felvetésekre. Magyar Péter nem hagyta kommentár nélkül Tiborcz reakcióját, egyebek és egy pusztító szóvicc mellett arról írt: „Ma megtudhattuk a nemzet vejétől, hogy ő nem akar a politikai csatározásokba belefolyni (nyilván azok hasznát élvezni egyszerűbb). Azt is megírta, hogy ő az épített örökség megmentéséért szeretne dolgozni. Szerintem ez egy nemes cél, esetleg egészítsük ki az ipari méretű lopás elleni harccal és fogjunk össze.” Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal