Most derült ki az Ötöslottó hétvégi sorsolásáról – Rengeteg embernek lesz EZ hidegzuhany


Ma ünnepli 67. születésnapját az Ötöslottó, Magyarország egyik legismertebb és legnépszerűbb számsorsjátéka. Az ikonikus lottójáték hosszú éveken keresztül számos játékost tett gazdaggá, és számtalan ember életét változtatta meg egyetlen nyerőszelvénnyel. A Szerencsejáték Zrt. közleménye szerint az Ötöslottó a héten 6,1 milliárd forintos fődíjjal várja a játékosokat, ezáltal az egyik legnagyobb nyeremény összegével kecsegtetve a szerencsevadászokat.
Az Ötöslottó 1957. február 13-án debütált, indulásakor darabonként 3 forint 30 fillérért. Az új játék azonnal hatalmas népszerűségre tett szert, és azóta is az egyik legkedveltebb szerencsejáték maradt az országban. Az első sorsolást követően több mint másfél millió szelvényt vettek, és az első nyerőszámok kihúzásának pillanatát izgatottan várták az emberek. Az első öttalálatos szelvényt egy özvegyasszony játszotta meg, és ezzel elindította a hagyományt, amely máig tart, és az Ötöslottó történetének legemlékezetesebb pillanatai közé tartozik. Az elmúlt években több tízmilliárd forintot osztottak szét a szerencsés nyertesek között, és az Ötöslottó eddigi legnagyobb nyereménye közel 6,5 milliárd forint volt, amelyet 2020-ban egy szerencsés játékos nyert el.
Az aktuális fődíj összege azonban most is figyelemre méltó, hiszen a játék történetének második legnagyobb nyereménye várja a szerencsejátékosokat. Az Ötöslottó mellett a Hatoslottó is halmozódik, ahol a várható nyeremény telitalálat esetén 1,95 milliárd forint, ami a játék történetének harmadik legmagasabb összegű jackpotja. A játékosok felkészültek a versenyre, és az elmúlt időszakban a játék iránti kereslet csak tovább nőtt, ahogy a jackpot összege egyre magasabbra emelkedett. A statisztikák szerint a játékosok nagyjából fele saját számokkal játszik, míg a másik fele gépi szelvényeket választ. A legkedveltebb számok között szerepel a 13-as, a 7-es, a 21-es és a 3-as, ami az Ötöslottó története során már többször is szerencsésnek bizonyult. Az elmúlt 28 hétben több mint 900 játékos érte el négy találatot, és így került közelebb a telitalálathoz.

AKTUÁLIS:

Főoldal