Már tizenkét éve is nyomoztak a bicskei pedooofil igazgató ellen, mégis kitüntették - Részletek és képek ITT:


Már tizenkét éve is nyomoztak a bicskei pedooofil igazgató ellen, mégis kitüntették. Vásárhelyi Jánost 2015-ben Bárczy István-díjjal, 2016-ban Magyar Bronz Érdemkereszttel ismerték el. Pedig 2011-ben, amikor a bicskei gyermekotthon még a fővárosi önkormányzat felügyelete alá tartozott, két dolgozó bejelentést tett, hogy az igazgató szee&uálisan zaklathatja a gyerekeket.
A jegyzőkönyv szerint „néhány gyerek jelzése alapján felmerült, hogy az igazgató bizonyos esetekben nem megfelelő magatartást tanúsít a növendékekkel, félreérthető sze&uális tartalmú gesztusokat, kijelentéseket tesz”. Szeptember végén a főpolgármester-helyettes továbbította az ügyet az Országos Rendőr-főkapitányságra. A rendőrség kivizsgálta az esetet, majd 2012. június 18-án megszüntette a nyomozást azzal, hogy nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetése.
A rendőrök azonban mulasztást követtek el az ügyben. Például akkor, amikor a megvádolt igazgató beosztottja, K. Endre lett a sértett gyerekek törvényes képviselője. Ez jelentősen befolyásolhatta a tanúvallomásokat.

AKTUÁLIS:

Főoldal