Ismét berobban a télies hideg Magyarországra! Ekkor várható:


Ahogy a tavasz közeledtével sokan a kellemesebb, melegebb időjárásra várnak, a Meteo Klinika igazgatója, Pintér Ferenc figyelmeztet: a kezdeti melegedést követően hirtelen visszaesik a hőmérséklet, ami jelentősen megterhelheti a szervezetünket.
Pintér Ferenc a Metropolnak adott interjújában hangsúlyozta, hogy a hirtelen időjárási változások – mint amilyen a jelenlegi előrejelzésben várt hőmérséklet-csökkenés – különösen megterhelőek lehetnek. „Május közepén szokott olyan időjárásunk lenni, mint ami a hét első felében tapasztalható. A 20 Celsius-fok közeli hőmérséklet és a vele járó nagy napi hőingás okozza a legnagyobb problémákat,” mondta az igazgató. A szakember figyelmeztet, hogy az ilyen típusú váratlan hidegfrontok és hőmérséklet-ingadozások nemcsak az embereknek okozhatnak nehézségeket, hanem a természetre is katasztrofális hatással lehetnek, például egy áprilisi hóesés vagy fagy esetén.
A Köpönyeg legfrissebb előrejelzése szerint a csütörtöki párás, ködös reggel után több helyen megélénkülhet a keleti-délkeleti szél, a hőmérséklet reggel 2-7, napközben pedig 15-21 Celsius-fok között mozoghat. Ez már a lehűlés kezdetét jelzi. Az AccuWeather előrejelzése is megerősíti a fokozatos lehűlés trendjét, amely először az éjszakai, majd a nappali órákban válik érezhetővé. Március közepére a nappali hőmérsékletek közel 10 Celsius-fokkal lesznek hidegebbek, mint a mostani hétvégén tapasztalható értékek.

AKTUÁLIS:

Főoldal