Hivatalos! Lemondott Novák Katalin köztársasági elnök! Döbbenetes szavakkal búcsúzott - EZT figyeljék:


Novák Katalin köztársasági elnök benyújtotta a lemondását. Novák Katalin köztársasági elnök benyújtotta lemondását, amelyet a mai napon jelentett be késő délutáni sajtónyilatkozatában. Az államfő nem sokkal 13 óra előtt érkezett meg Budapestre, miután ma reggel fél nyolckor szállt fel Dohából, és indult Magyarország felé a Magyar Honvédség HUAF122 jelű gépe, amellyel Katarba utazott hivatalos útjára.
Novák Katalin: „Hibáztam!” A köztársasági elnök a köztévének adott nyilatkozatában többek között arról beszélt, hogy nem a politikusokhoz szól, hanem a magyar emberekhez, akiknek a képviseletére felesküdött, és arról is beszélt, hogy szenvedélyesen szereti az országot, valamint hisz a csendes többségben, a becsületben, az egyenes tartásban. Felidézte, hogy hozott egy olyan kegyelmi döntést, ami érthetetlenséget és békétlenséget váltott ki. Elismerte azt is, érthető, hogy magyarázatot várnak, a kegyelmezési jogkör mind közül a legérzékenyebb. Hibáztam. A kegyelmi döntés és az indoklás hiánya alkalmas volt arra, hogy kételyeket ébresszen.
Itt nincs és nem is lehet kétely. Soha nem adnék kegyelmet annak, aki gyermekeket bántalmaz. A gyermekek védelme közös felelősségünk – fogalmazott Novák Katalin, hozzátéve: magyar emberként azt várná a köztársasági elnöktől, hogy ne hibázzon, ha mégis, vállaljon felelősséget, akár azzal, hogy lemond a tisztségről. Bocsánatot kérek azoktól, akiket megbántottam, és minden olyan áldozattól, aki úgy érezhette, nem állok ki mellette. Államfőként ma utoljára szólok önökhöz, lemondok a köztársasági elnöki tisztségről. – jelentette be Novák Katalin. Novák Katalin 2022. május 10-e óta töltötte be a köztársasági elnöki pozíciót.

AKTUÁLIS:

Főoldal