❗S.O.S❗ Most tényleg baj van! Figyelmeztet a katasztrófavédelem! Ha ITT laksz, holnap ki ne lépj otthonról! - Mutatjuk miért:


Ha itt laksz, holnap ki ne lépj otthonról! Első- és másodfokú figyelmeztetést adtak ki Magyarország több részére Súlyos ónos eső jön holnap. Ónos eső veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Veszprém megye területére vasárnapra és hétfőre a HungaroMet Nonprofit Zrt. és elsőfokút a Dunántúl jelentős részére.
A veszélyjelzésben azt írják, a Dunántúlon – az Alpokalja és a Dunántúl keleti részének kivételével – vasárnap késő estig átmenetileg előfordulhat 0,1-0,5 milliméter ónos eső, de a Bakony magasabb részein tartósabb, egy millimétert meghaladó mennyiségű ónos eső eshet. Ezért Veszprém megye területére vasárnapra és hétfőre másodfokú figyelmeztetést adtak ki ónos eső veszélye miatt, a Dunántúl többi részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Vasárnap viharos széllel tér vissza a tél; a hajnali óráktól kezdődően nyugat, északnyugat felől terjeszkedve a Dunántúlon az esőt, ónos esőt egyre nagyobb területen váltja fel gyengülő havazás.
A késő esti órákban helyenként a Duna-Tisza közén is előfordulhat kisebb havazás. A lehulló hó mennyisége dél, délnyugat felé haladva növekszik, délnyugaton helyenként a 3-5 centimétert is elérheti. A korábban lehullott csapadék is fokozatosan lefagy. A Dunántúl északnyugati részén, illetve a Balaton környezetében a legerősebb széllökések a délelőttől kezdődően, estétől az ország északkeleti részén is elérhetik az óránkénti 70-80 kilométert észak, északnyugati irányból, de a Bakonyban ennél nagyobb, óránkénti 80-90 kilométeres széllökés is lehet. A viharossá fokozódó szél néhol hordhatja a havat. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal