❗Rezsiemelés❗ Brutális pofont kaptak a magyarok: Ennyit kell majd fizetni 1 köbméter vízért 2024 január 1-től, ennek sokan nem örülnek majd!


Rezsiemelés – Ennyit kell majd fizetni 1 m3 vízért 2024 január 1-től, ennek sokan nem örülnek majd! Számítások szerint nagyjából megduplázódik a vállalkozások vízdíja a jövő évtől, miután mindenhol az országban egységesen 576 forintot kell majd fizetni a víz köbméteréért. Valamint további 881 forintot a csatornahasználatért.
A vállalkozásoknak mindenhol az országban egységesen 576 forintot kell majd fizetniük a víz köbméteréért és 881 forintot a csatornahasználatért. Ez a jelenlegi ár 2-3-szorosát jelenti – hívta fel a figyelmet az RTL Híradó. A riportban egy pécsi autómosó vállalkozás vezetője elmondta, bár már több krízist túlélt, most ő is jelentős áremelkedésre számít a vízdíjat illetően. Amitől vállalkozása szolgáltatásai is drágulni fognak. Hogy pontosan mennyivel, azt ki kell majd kalkulálnia. Ugyanakkor csak remélni tudja, hogy ettől nem pártolnak majd el tőle az ügyfelei. A Híradó megkereste Kurdi Viktort, a Magyar Vízközmű Szövetség elnökét, aki elmondta: azon ingatlanok esetében, ahol eddig volt bejelentve vállalkozás, de ott nem zajlott vállalkozói tevékenység, magánszemélyek lakossági célokra használták az ingatlant, ott eddig is a magánszemély nevén volt a vízmérő a vízműveknél nyilvántartva. Tehát változás az árban nem következik be. A Szövetség elnöke hozzátette, szerinte lehet még pár település az országban, ahol az egységes díj bevezetése után csökkenhet a vízdíj. Ám a legtöbb helyen nagyobb számlára lehet számítani. A Híradó a kormányt is próbálta megszólaltatni az egységes vízdíjakkal kapcsolatban, ahonnan csak az a válasz érkezett, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal és a Magyar Víziközmű Szövetség együttműködve tájékoztat majd az ügyben. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal