LEHET PÉLDÁT VENNI RÓLA! A zsebpénzéből vásárolt be, majd készített ételt hajléktalanoknak egy 14 éves kunszállási lány. Nézzék mi mindent csinált - RÉSZLETEK:


Csak a tojáspucolásnál fogadott el segítséget a kislány, akire a családja nagyon büszke. De nem csak a családja, hanem egy ország büszke rá! Több ilyen ember kellene mint ő! Hatalmas szeretet lakozik egy aprócska szívben: a hetedikes, kunszállási Szijártó Mazsi önzetlensége igazán megható. A 14 éves lány az ünnepi időszak környékén mindig kedveskedik valamivel a rászorulóknak, ráadásul mindezt a saját zsebpénzéből finanszírozza.
Legutóbb 140 darab magyaros szendvicset készített el saját kezűleg, vajjal, szalámival, főtt tojással, paprikával és piros arannyal, amiket a kiskunfélegyházi hajléktalanszálló lakói között osztott szét. Minden évben előáll valamilyen új ötlettel, mi pedig természetesen támogatjuk őt a háttérből. Ezelőtt a szociális otthonnak készített ajándékokat saját kezűleg – mesélte a Blikknek Etelka, Mazsi édesanyja, aki szociális gondozóként dolgozik. A családi mintának köszönhetően Mazsi már egészen kicsi kora óta tesz a rászorulókért. Amikor még kisebb volt, akkor A kis gyufaárus lányból csináltunk egy színdarabot, ezzel az előadással kedveskedtünk a lajosmizsei szociális otthonban élőknek. Mióta van zsebpénze, januártól elkezdi félretenni. Természetesen vesz magának is ezt-azt a pénzből, de ügyel arra, hogy megmaradjon egy kisebb összeg, amit a nehéz helyzetben lévőkre fordíthat – mondta Etelka. Most a hajléktalanszállóra és a szendvicsekre esett a választása. Összeírta, mi mindenre lenne szüksége, együtt bevásároltunk, majd ő egyedül elkészített mindent. Csak a tojás pucolásában segített neki a nagymamája, mert abból akadt bőven, volt hatvan darab! Bár ezek az értéküket tekintve nem olyan nagy dolgok, de szerintem sokat jelent az embereknek, hogy gondoltak rájuk. Amikor a szálló lakói megtudták, hogy a szendvicseket Mazsi készítette a zsebpénzéből vett alapanyagból, nagyon meghatódtak, s sok szép szót kapott… – tette hozzá Etelka. Mazsi gesztusa mindenkit megérintett a szállón. Jó érzés látni, hogy egy fiatal lány ennyire a szívén viseli a rászorulók sorsát, s az idejét és a pénzét szánja arra, hogy segítsen nekik. Az ünnepi időszakban persze, mindig érkeznek felajánlások, de gyermektől hasonlót még soha sem kaptunk. Nagy mennyiséget készített, amiből mindenki jóllakott, sőt, később is tudtunk még enni adni belőle – mondta el Magyari Szilvia, a szálló szakmai vezetője. – A lakóktól cserébe kapott egy tábla csokit, én odaadtam neki az egyikőjük rajzát, valamint egy kézzel készített könyvjelzőt a következő idézettel: „A szeretet soha el nem múlik”. Remélem, a jövőben is megőrzi ezt a tüzet magában – tette hozzá.

AKTUÁLIS:

Főoldal