Kiadták a riasztást! Igazi Ítéletidő jön! Nem sok időnk maradt! Pontosan ekkor éri el Magyarországot:


Európa északi részén, Skandináviában a hét közepén a rendkívüli hideg és hóviharok akadályozták a közlekedést, több helyütt bezárták az iskolákat is, míg délebbre a viharos időjárásnak halálos áldozata is volt – derül ki a helyi hatóságok legfrissebb beszámolóiból. A skandináv térségben szerdán már második napja süllyedt a hőmérséklet mínusz 40 Celsius-fok alá.
Kvikkjokkban, a svédországi Lappföldön mínusz 43,6 Celsius-fokot mértek, ami a TT svéd hírügynökség közlése szerint az országban 25 éve a legalacsonyabb januári hőmérséklet. Az extrém hideg, havazás és erős szél az egész északi régióban fennakadásokat okozott a közlekedésben, több hidat lezártak, és egyes vonatokat és kompjáratokat is leállítottak. A rendkívüli időjárás miatt számos iskolát is bezártak Skandináviában. A dán rendőrség az autóval közlekedőket arra szólította fel, hogy a zord időjárási körülmények miatt lehetőleg ne induljanak útnak – közölte az MTI. A Szibériából és a sarkvidékről betört hideg Oroszország nyugati részét is elérte, Moszkvában és más régiókban a hőmérséklet mínusz 30 Celsius-fokig süllyedt, a január elejei átlagos hőmérsékletnél jóval mélyebbre. A moszkvai és szentpétervári hatóságok magasabb fokú riasztást adtak ki, és az extrém időjárás lehetséges egészségügyi következményeire figyelmeztették a lakosságot. Franciaország északi részén vasárnap óta tartanak a heves esőzések, amelyek miatt mintegy 200 embert kellett evakuálni, és a helyi hatóságok szerint tízezer háztartásban nincs áram.
Több száz ember dolgozik az emberek mentésén, ideiglenes evakuálásán és az utak megtisztításán, és Csehországból, Szlovákiából, valamint Hollandiából is érkeztek felszerelések és erősítés az érintett térségekbe. A francia meteorológiai szolgálat csütörtökre is figyelmeztetést adott ki az ország északi részeire, ahol további heves esőzés és akár óránkénti 100 kilométeres szél is várható. Németország egyes régióiban szintén az áradások okoznak gondokat, a legsúlyosabban Alsó-Szászországot érinti a szélsőséges időjárás. Magyarország felé tart az ítéletidő: A meteorológusok előrejelzése szerint hamarosan visszatér a tél, ugyanis hétfő hajnalban már sok helyen -5 fok alá zuhanhat a hőmérséklet. Nem tudni pontosan, hogy mire számíthatunk, azonban az biztos, hogy hidegbetörés jön a hétvégén

AKTUÁLIS:

Főoldal