JANUÁR 6-TÓL igényelhető!!!! FOGTECHNIKAI DÍJRA ÉS FOGORVOSI MUNKADÍJRA IS JÁR AKÁR 100 %-OS TÁMOGATÁS! Fogpótlásra, protézisre! is! - RÉSZLETEK:


A fogászati ellátással kapcsolatos költségek (pl.: fogorvosi munkadíj, fogtechnikai díj) méltányossági alapon történő átvállalására abban az esetben van lehetőség, ha az adott ellátást a NEAK érvényes finanszírozási szerződéssel rendelkező egészségügyi szolgáltatónál végezték el, valamint a fogtechnikai eszközöket (fogpótlás, fogszabályozó készülék) érvényes ártámogatási szerződéssel rendelkező fogtechnikus készíti el.
Fontos tudnia, hogy jó néhány nyomtatvány szükséges ahhoz, hogy igénybe vegye a szolgáltatást.-írj a a webbeteg.hu. A fogászati ellátással kapcsolatos költségek (pl.: fogorvosi munkadíj, fogtechnikai díj) méltányossági alapon történő átvállalására abban az esetben van lehetőség, ha az adott ellátást a NEAK érvényes finanszírozási szerződéssel rendelkező egészségügyi szolgáltatónál végezték el, valamint a fogtechnikai eszközöket (fogpótlás, fogszabályozó készülék) érvényes ártámogatási szerződéssel rendelkező fogtechnikus készíti el. Fontos tudnia, hogy jó néhány nyomtatvány szükséges ahhoz, hogy igénybe vegye a szolgáltatást.-írj a a webbeteg.hu. Itt a nyomtatvány neve >>>>Kezelési terv, kórtörténeti összefoglaló és nyilatkozat fogorvosi ellátás egyedi méltányossági támogatásához Itt töltheti ki vagy nyomtathatja ki a nyomtatványt : MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM LETÖLTÉSE Ügyintézés, térítések: Méltányossági kérelmet kell benyújtania az érintettnek az ellátást megelőzően, és nagyon fontos, hogy az ellátást finanszírozási szerződéssel rendelkező egészségügyi szolgáltatónál kell igénybe venni. A NEAK a biztosított részére közvetlenül nem téríti meg az ellátás díját, ezért a szolgáltatás igénybevételét megelőzően be kell nyújtania a kérelmet az ellátás támogatása érdekében. Az eljárások illeték- és költségmentesek. Mindig az ellátás igénybevételét megelőzően nyújtsa be tehát a kérelmet, hiszen a térítési díj átvállalására kizárólag a NEAK egyedi méltányossági határozatával lehetséges, az abban foglalt feltételek teljesülése esetén. A méltányossági jogkörben hozott döntés ellen nincs helye fellebbezésnek. A döntés felülvizsgálatát azonban lehet kérni, a közléstől számított 30 napon belül semmisségi okra hivatkozva keresettel lehet fordulni a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz. Forrás : http://www.webbeteg.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal